4 gode grunde til at vælge Nyt-tag.com når du skal have nyt tag.

BYG GARANTI

Vi er godkendt af Dansk Byggeri og tilbyder dækning mod fejl og mangler på et nyt tag op til 150.000 kr. Garantien dækker i op til 3 år for synlige fejl og op til 10 år for skjulte fejl og mangler.

SKARPE PRISER

Vi gør det nemt for dig at hente pris på nyt tag, og vi er ikke bange for at offentligøre dem. Vi ved nemlig, at vi leverer nogle af Danmarks skarpeste priser direkte til dig der skal have nyt tag.

LANDSDÆKKENDE TAGSERVICE

Med base i Egå nær Århus er vi centralt baseret til at rykke ud de fjerneste afkroge i Jylland og på Fyn. På sjælland udføres tagopgaverne af vores faste og erfarne samarbejdspartnere.

ERFARNE HÅNDVÆRKERE

Nyt-tag.com består af erfarne håndværkere men også ganske unge folk der ikke er bange for at tage fat, og tage ved lære, når der skal lægges nyt tag. Nogle af vores håndværkere har næsten 40 års erfaring indenfor tagdækning.

Populære typer nyt tag i 2020

Nyt Ståltag

Det er vigtigt at man retter tagfladen op så eksisterende lunker i taget elimineres. Resultatet er ikke til at tage fejl af - Parcelhuset i Brabrand fik en snorlige tagflade.
Et ståltag er et let, flot og stærkt tag. Hvilket også afspejles i en garanti på hele 40 år på visse typer ståltag. Som fx. dette Metrotile Bond Prestige tag i farven – sort mat

Hvorfor skulle jeg vælge at få lagt et nyt Ståltag?

Ståltage bliver et mere og mere almindeligt syn når man bevæger sig rundt i et typisk dansk villakvarter, og det er der flere gode grunde til.

De første ståltage dukkede op som tagbeklædning til boliger i slutningen af 1970 erne, og er nu om dage vel nok en af de mest udbredte udbredte tagtyper i Danmark.
Formentlig har Dansk Eternit’s fadæse med smuldrende tagplader i midten af firserne bevirket, at mange husejere valgte at se sig om efter alternativer til Eternittag. Og her var et ståltag et oplagt alternativ.

Fællesnævneren for de fleste ståltag er, at de består af en galvaniseret stålkerne der herefter er overfladebehandlet på forskellig vis.

Kvaliteten af overfladebehandlingen er afgørende for ståltagpladens evne til at modstå det danske vejrlig. Det er her forskellen viser sig blandt ståltagsproducenterne, som også afspejler sig i hvor lang tid garanti den enkelte producent giver. Garantiperioden på ståltage svinger mellem 20-40 år.

Levetiden for ståltage vurderes at være middel sammenlignet med andre tagmaterialer, hvilket vil sige et sted mellem 40-60 år.

Prisen for et nyt færdigt ståltag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 700 pr. m2.

Står du foran at skulle have nyt tag, er et ståltag absolut værd at overveje.

Læs mere om Ståltag… 

Nyt Eternittag

Eternit Toscana
Et helt nyt Eternit Toscana tag. Den seneste model i Eternit sortimentet og er også velegnet til renovering eksisterende Bølgeeternit tage 

Hvorfor skulle jeg vælge at få lagt et nyt Eternittag?

Der er nok ikke mange danske boligejere der ikke kender til et Eternittag, eftersom det estimeres, at der ligger Eternittag på over 1 million boliger rundt omkring i landet.

I starten af 1950’erne begyndte man for alvor at benytte Eternit som tagbeklædning. Dels på grund af at det var nemmere og hurtigere at lægge, men også billigere, end fx at tegltag.

Selvom man allerede fra starten af 1970’erne har vist, at eternittagplader indeholdte asbest og dermed kunne udgøre en sundhedsrisiko, fortsatte man med at producere asbestholdige eternitplader helt op til midten af 1980’erne.

I 1986 blev asbest i tagplader og andre byggematerialer forbudt ved lov, og Dansk Eternit blev lynhurtigt tvunget til at omlægge produktionen til at tagpladerne nu ikke måtte indeholde asbest. Dette skulle senere vise sig at give alvorlige problemer.

Det viste sig nemlig efter få år, at tagpladerne smuldrede. Tusindvis af husejere måtte igen punge ud for endnu en eternitudskiftning. Dansk Eternit tilbød at betale en lille del af omkostningerne til de uheldige husejere, som dog langtfra dækkede den faktiske merudgift for den enkelte husejer. Dansk Eternit afsatte penge til en fond, og rekonstruere herefter selskabet.

I dag hedder producenten af Eternittagplader Cembrit A/S, og der er ikke længere problemer med produkterne. Så selvom historien bag Eternit er lidt tvivlsom, kan du roligt vælge et Eternittag, hvis du står og skal have nyt tag.

Der er 3 typer for Eternittag:

 • Bølgeeternit – findes som B5 tagplader, B6 tagplader, B7 tagplader, og B9 tagplader.
 • Eternitskifer – findes som rektangulære Eternitskifre, diagonalt oplagte kvadratiske Eternitskifre, og Westerland skifre.
 • Toscana – er den nyeste model med et helt unikt udseende.

Kvaliteten på Eternittagplader er igen i top (på trods af tidligere vanskeligheder, se ovenfor), og egner sig fint til det danske klima.

Garantien på Eternit er dog ikke specielt imponerende, nemlig blot 15 år.

Levetiden vurderes at være lidt under middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 30-50 år.

Prisen for et nyt færdigt Eternittag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 650 pr. m2

Står du og skal have et nyt tag, er et Eternittag værd at tage med i overvejelserne.

Læs mere om Eternittag…

Nyt Tagpaptag

Svejsning af tagpap på fladt tagpaptag
Svejsning af tagpap på fladt tag

Hvorfor skulle jeg vælge at få lagt et nyt tagpaptag?

Danske husejere vælger i stigende omfang tagpaptage, og det kan der være flere gode grunde til.

Tagpap har været anvendt til alle former for tage i snart et århundrede. De tider er forbi hvor der faktisk var pap i tagpap. I dag er tagpap et højtudviklet tagprodukt med stor fleksibilitet og er yderst vejrbestandig.

Tagpap på flade tage (Glat dækning)
Traditionelt har tagpap i stort omfang været anvendt på især flade tage. Det er den tagbeklædning der ifølge gældende regler kan lægges helt ned til en taghældning på kun 25 mm. pr. meter. Det er der næsten ingen andre typer tagbelægning der kan, ud over EPDM tagdug som også svejses sammen i overlæggene, ligesom tagpap.

Tagpap på tage med hældning og med op til 20 graders hældning (Glat dækning)
Er der kun en mindre hældning på taget anbefaler vi at man blot nøjes med glat dækning (uden lister).
Årsagen er, at en glat dækning er en del billigere end en listedækning.
Så hvis tagfladen ikke er synlig i nævneværdigt omfang, er der ingen grund til at ofre de ekstra omkostninger der er ved en listedækning.

Prisen for et alm. glatdækket tagpaptag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 700 pr. m2

Tagpap på tage med hældning med lister og med over 20 graders hældning (Listedækning)
Er taghældningen over 20 grader, kan en listedækning anbefales.
Generelt kan man sige, jo mere hældning, jo flotte vil en listedækning tage sig ud, fordi jo mere synlig er tagfladen.
Et listedækket tagpaptag er et utroligt flot tag, og pryder såvel parcelhuset som ældre bygninger. Mange arkitekter anbefaler ofte denne tagtype fordi den udstråler stil og klasse.
Listerne bryder det ellers ret monotone udseende, der er ved et almindeligt tagpaptag.

Prisen for et listedækket tagpaptag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 950 pr. m2

Farveudvalget indenfor tagpaptag er relativt begrænset, og leveres normalt i standardfarverne grå, og sort. Man kan dog med en ekstra leveringstid, og merpris, bestille specialfarver.

Kvaliteten på tagpap er væsentlig forbedret de senere år. Ud over de to danske producenter Icopal og Phønix, findes der også tyske produkter der er helt på linje med de danske.

Garantien på tagpaptag er ikke prangende, maximalt 15 år.

Levetiden vurderes at være under middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 25-35 år.

Overvejer du at få et nyt tagpaptag står vi klar med yderligere information og vejledning. Det bedste er at skrive til os via vores kontaktformular.

Læs mere om Tagpaptag…

Pris på nyt tag

 • Ståltag
 • Eternittag
 • Tagpaptag
 • Tegltag
 • Naturskifertag

Her kan du gratis og ganske uforpligtende beregne pris på alle ovennævnte tagtyper på én gang. Du behøver ikke at afgive navn eller adresse for at få et prisoverslag på nyt tag medmindre at du selv ønsker at vi skal kontakte dig.

Pris beregner

Send

Hos os behøver du ikke at afgive personlige oplysninger, som fx, navn, telefonnummer eller mailadresse for at beregne pris på nyt tag.

Du får oplyst priserne direkte på din skærm øjeblikkeligt. Kun hvis du finder prisen interessant og ønsker yderligere information beder vi dig om dine kontaktoplysninger.

Oplys blot hvor mange kvadratmeter tagfladen er, og der bliver automatisk beregnet tilbud på 9 forskellige typer tag – ved blot et enkelt klik.

Når du beregner pris på nyt tag er den baseret på følgende:

 • Normalt 1-plans parcelhus med et sadeltag på Max. 30 graders hældning
 • 1 skorstensinddækning
 • 2 udluftningshætter
 • Standard tagrende system

Svarer dit hus nogenlunde til ovenstående kan du regne med prisen indenfor en margen på +/- 10%.

Er dit hus i flere etager, har en større taghældning, har kviste eller ovenlysvinduer, er svært tilgængelig, eller på anden måde besværliggør arbejdet skal du påregne en merpris på dette.

Når du har beregnet prisen på det, eller de tagtyper du er interesseret i, kan du benytte kontaktformularen i pris beregneren prisen for at få tilbuddet verificeret/finjusteret via et gratis og uforpligtende tageftersyn og efterfølgende tilbud.

Brug din mobiltelefon til at beregne pris på nyt tag
Du kan også bruge din mobiltelefon eller tablet til at beregne pris på nyt tag

Det er ikke ligegyldigt hvem du vælger til at udføre dit nye tag.

Når dit gamle tag er nedslidt og det er tid til et nyt tag, bør du give dig den tid der skal til for at undersøge markedet grundigt.
Mulighederne er mange, men det er mulighederne for unødvendige fejltagelser også.

Her er nogle af de ting du bør undersøge og sætte dig ind i, inden du beslutter dig for hvem der skal udføre dit nye tag.

Hvad koster det at få et nyt tag? – Se færdige priseksempler.
Bør jeg indgå en skriftlig aftale med den håndværker jeg vælger til at lave mit nye tag?
Kan jeg benytte håndværkerfradraget 2020 til at få nyt tag?
Bør jeg tegne en særskilt forsikring når jeg skal have nyt tag?
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om Nyt tag

Vi er tilsluttet Byg Garantiordning!

Find os på Byg Garanti hjemmeside og læs mere om hvad garantiordningen indebærer, og kan gøre for dig som privat husejer.

Læs mere om Byg Garanti

Nyt-tag.com er tilsluttet Byg Garanti

Få mere lys i din bolig med nye Ovenlysvinduer, Lystunnel eller en tagaltan.

Lys, og især dagslys, har en beviseligt positiv indflydelse på vores trivsel og velvære.

Hvis du alligevel skal til at have nyt tag, er det et oplagt idé samtidigt at lukke noget mere naturligt lys ind i din bolig. Du kan spare mange penge, fordi det er billigere at få montere fx. nye ovenlysvinduer i forbindelse med at taget bliver renoveret. Blandt andet fordi håndværkerne allerede er på byggepladsen, og at der typisk ofte allerede er opstillet stillads og o.s.v..

Vi har lavet en speciel side der går i dybden med, og hvor du kan beregne pris på, naturlige lyskilder som ovenlysvinduer, tagterrasser, tagaltaner og lystunneler inkl. levering, moms og montering.

 

Nyt-tag.com (Peter og Patrick, som vi havde på vores tagprojekt) er fleksible og dygtige til deres arbejde. De arbejder hårdt, hurtigt og præcist. Herudover kunne jeg isærdeleshed godt lide, at de svarer rigtig hurtigt på mails og opkald. Vigtigst af alt, så ser vores nye tag rigtig godt ud. Det hele til en meget fornuftig pris. Jeg kan varmt anbefale.
Rating: 5 stars
Michael Lundquist
Vores hus blev forvandlet Peter og Patrik har forvandlet vores hus fra at have et træt 60'er look, til en flot klassisk villa. På hjemmesiden nyt-tag.com skulle der blot tastes få oplysninger ind, til tilbudsberegningen, hvorefter Peter var hurtig på tasterne med et svar og en pris. En fast pris på arbejdet der har holdt til sidste krone. Materialer ankom som aftalt, og arbejdet påbegyndt til tiden, og taget er blevet fantastisk flot og der er blevet kælet for detaljerne. Kvaliteten af arbejdet er i top, og det til en pris der ligger langt under de øvrige tilbud vi hentede på arbejdet. Tak til Peter og Patrik for fantastisk arbejde.
Rating: 5 stars
Jens Panum Have

Seneste tagopgaver


Vi dækker hele Danmark

Nyt-tag.com domicil

Nyt-tag.com er et landsdækkende tagfirma som kører overalt i Danmark – Jylland, Sjælland og Fyn. Undtaget er dog ikke brofaste øer. Så næsten uanset hvor i landet du bor, kan vi hjælpe dig med at få et flot nyt tag, eller bare renoveret dit gamle tag.

Lad fagfolk udføre din tagopgave.
Når dit gamle tag er nedslidt og det er tid til et nyt tag bør du give dig den tid der skal til for at undersøge markedet grundigt.
Mulighederne er mange, men det er mulighederne for unødvendige fejltagelser også.
Vi anbefaler, at du tager et professionelt tagfirma med på råd fra start til slut, og gerne i samråd med en evt. bygnings rådgiver/arkitekt på større tagopgaver/renoverings projekter hvor flere brancher som regel er involveret.
Derved minimeres de gængse faldgruber der kan vise sig undervejs i dit byggeprojekt.
Det at skulle have et nyt tag skal gerne være en gnidningsfri fornøjelse og ikke et mareridt.
Nyt-tag.com står til din disposition gennem hele processen.
Således er du hele tiden sikret at dit nye tag bliver en succeshistorie fra dag et, og som du kan have glæde af i over mange år fremover.
På vores blog som du finder under menupunktet “diverse” har samlet en række typiske spørgsmål der melder sig i forbindelse med tagrenovering og det at skulle have nyt tag.
Kan du ikke lige overskue at skulle sætte dig ind i alt for mange ting på forhånd er du altid velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular for et gratis og uforpligtende rådgivnings møde.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar

Her har vi samlet nogle af de spørgsmål der melder sig, når det er blevet tid til at udskifte det gamle nedslidte tag.

Du er altid meget velkommen til at sende os en mail hvis du har spørgsmål relateret til det at skulle have nyt tag, og du ikke kan finde svaret herunder.

forbrug.dk kan du få flere gode råd til, hvordan du vælger den rette håndværker til dit nye tag.

Kan jeg benytte håndværkerfradraget 2020 til at få nyt tag?

I 2020 kan du udnytte håndværkerfradraget i forbindelse renovering af dit tag, såfremt du samtidigt får udført en efterisolering af loftet.

Du kan med andre ord ikke benytte fradraget til selve tagudskiftningen, men udelukkende til den del af arbejdet der omhandler efterisoleringen.

Mange ældre boliger er stadig alt for dårligt isoleret og ikke mindst loftet. Især hvis du har loft til kip (indvendige skrålofter) er det en rigtig god idé at få foretaget en efterisolering i forbindelse med at du skal have nyt tag. Dette gøres typisk ved at vi hæver spærhøjden for at gøre plads til den ekstra isolering. Alt arbejdet foregår altså udefra så du og din familie kan forsætte jeres dagligdag relativt uforstyrret.

Typisk vil arbejdslønnen udgøre lidt under halvdelen af den samlede pris på efterisolering.

Du kan læse mere om hvilke former for boligforbedringer håndværkerfradraget omfatter i 2020 på skat.dk


Bør jeg indgå en skriftlig aftale med den håndværker jeg vælger til at lave mit nye tag?

Selvom du mener at have fuld tillid til den håndværker du har valgt til at udføre dit nye tag, er det en god idé, at du også sikrer aftalen skriftligt, også udover det der evt. er beskrevet i tilbuddet.

Til dette formål findes der en forbrugeraftale kaldet AB forbruger (klik for at hente filen til din browsers download mappe). Aftalen er udarbejdet i et samarbejde mellem Dansk Byggeri, Forbrugerstyrelsen og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Nyt-tag.com som er tilsluttet Dansk Byggeri opfordrer som udgangspunkt alle vores kunder til, at vi på forhånd indgår denne aftale. Er der blot tale om en mindre tagreparation er dette dog ikke nødvendigt.

Af forbrugeraftalen fremgår blandt andet:

 • En tidsplan for tagprojektet
 • Prisen
 • Evt. pris for evt.  ekstraarbejde/regningsarbejde
 • Betalingsbetingelser
 • Evt. sikkerhedsstillelse
 • Evt. forsinkelser
 • Aflevering
 • Garantiordninger & Ankenævn

Se og download yderligere publikationer fra Dansk Byggeri til forbrugere.

 

Indgå en AB standardkontrakt for forbrugere når du skal have nyt tag
Det er som regel en god ide at indgå en skriftlig aftale med din håndværker i forbindelse med at du skal have nyt tag

Bør jeg tegne en særskilt forsikring når jeg skal have nyt tag?

Skader der måtte opstå i forbindelse med en tagrenovering dækkes normalt af din husforsikringen, eller af håndværkerens forsikring.

Der er dog tilfælde hvor det kan være en god idé at tegne en entrepriseforsikring, også kaldet en all risk-forsikring. Det kommer vi tilbage til senere.

Din husforsikring dækker som udgangspunkt
 • Brand
 • Vandskade
 • Storm (over 24,5 m/sek)
 • Skjulte skader som råd, svampe- og insektangreb der måtte vise sig når det gamle tag er afmonteret
 • Retshjælp under visse forudsætninger
 • Tyveri af eller hærværk på umonterede byggematerialer
Håndværkerens forsikring dækker som udgangspunkt
 • Tyveri af materialer og hærværk på taget så længe tagopgaven står på
 • Skader på personer eller ting
 • Fejl og mangler ved det udførte arbejde såfremt håndværkeren er tilsluttet en garantiordning som fx. Byg Garantiordning. Ordningen dækker med op til 150.000 kr. inkl. moms pr. byggesag. Efter arbejdet er færdigt, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl og mangler.
 • Storm
 • Brand

Tal med dit forsikringsselskab

Det er imidlertid altid en god idé at informere dit forsikringsselskab om, at du planlægger at få et nyt tag.

Årsagen til det er, at tagarbejdet som oftest udføres under AB92 (Almindelige betingelser for arbejde og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed), hvor af det fremgår, at håndværkeren skal være medforsikret på din husforsikring under byggeriet.

Entrepriseforsikring, også kaldet en all risk-forsikring

I langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt for dig som privat husejer at tegne en særskilt entrepriseforsikring. Udgiften til en sådan vil typisk beløbe sig til et sted mellem 2000-10000 kr.

Din husforsikring i kombination håndværkerens erhvervs-forsikring er tilstrækkelige, med mindre byggeprojektet er meget stort, eller du arbejder som medbygger, eller selvbygger.

Telefon

+45 91 71 46 01 OBS. Vi holder pt. ferie men kan kontaktes via email. Henvendelser besvares indenfor 24 timer.

Åbningstider

Man-Fre 8:00-16:00

Fandt du ikke lige de oplysninger du ledte efter kan du prøve at indtaste dit søgeord herunder.