Pris på nyt tag i Tarm samt alt du behøver at vide om nyt tag.

Til dig der skal have lagt nyt tag i Tarm

Prisen for et nyt tag i Tarm koster fra 332 – 2.500 kr. pr. m² afhængig af tagtype.

Priserne er senest opdateret i juli 2024.

Prøv en af vores prisberegnere, se vejledende kvadratmeterpriser eller se nogle af vores færdige priseksempler på nyt tag og tagrenovering.

Hurtiglinks Vis

Vælg mellem vores prisberegner eller vores tilbudsberegner når du vil beregne prisen på dit nye tag

Her på nyt-tag.com har vi to typer prisberegnere at vælge i mellem:

 • Tilbudsberegneren tager et par minutter at udfylde, og er til dig der ønsker et mere nuanceret prisoverslag, og som mest af alt minder om et “rigtigt” håndværkertilbud.
 • Prisberegneren tager blot 10 sekunder at udfylde, og er til dig der blot har brug for en hurtig overslagspris på hvor meget et nyt tag cirka vil koste.

Tilbudsberegner

Med vores tilbudsberegner på nyt tag får du en langt mere nuanceret pris end hvis du nøjes med at bruge prisberegneren. Med tilbudsberegneren har du mulighed for at få beregnet pris på 23 forskellige typer tag, samt medregne tagrender, skotrender, ovenlysvinduer og efterisolering.

Med vores tilbudsberegner får du en langt mere nuanceret pris end med prisberegneren. Du har mulighed for at medregne tagrender, skotrender, ovenlysvinduer og efterisolering.

Prisberegner

Med vores prisberegner på nyt tag får du beregnet en hurtig overslagspris på 9 forskellige tagtyper på fx på Ståltag, Eternittag, Tagpaptag, og Tegltag, så du hurtigt kan danne dig et overblik over hvor meget de forskellige tagtyper koster.

Med vores prisberegner får du beregnet en hurtig overslagspris på 9 forskellige tagtyper på få sekunder så du hurtigt kan danne dig et overblik over hvor meget de forskellige tagtyper koster.
Hvor nøjagtig er jeres prisberegner og hvad er indbefattet i prisen?
 • Normalt 1-plans parcelhus med et sadeltag på Max. 30 graders hældning
 • 1 skorstensinddækning
 • 2 udluftningshætter
 • Standard tagrende system

Svarer dit hus nogenlunde til ovenstående kan du regne med prisen indenfor en margen på +/- 10%.

Er dit hus i flere etager, har en større taghældning, har kviste eller ovenlysvinduer, er svært tilgængelig, eller på anden måde besværliggør arbejdet skal du påregne en merpris på dette.

Kræver opgaven fx. at der skal opstilles stillads skal der påregnes merpris for dette. Du kan beregne en hurtig pris på stillads leje bestille tilbud online.

Prøv også beregnere på:

Hvad koster de mest populære tagtyper i Tarm pr. inkl. materialer og montering?

 Det er vigtigt at have en klar idé om omkostningerne ved installationen af et nyt tag. Prisen for et nyt tag inkl. materialer og arbejdsløn kan variere meget afhængigt af tagtypen, tagets størrelse og form, husets beliggenhed og den valgte leverandør. Her er nogle vejledende priser på forskellige tagtyper i Tarm i 2024 :

Tegltag

Et tegltag er et klassisk og slidstærkt tag, der passer godt til ældre murstensvillaer og andre huse med en traditionel stil. Prisen for et tegltag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 1.200 og 1.850 kr. pr. m² afhængigt af kvaliteten af teglstenene, tagets hældning, og om tagstenene har glaseret overflade eller ej.

Læs mere om tegltag

Prisen for et nyt tegltag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 1.000 og 2.500 kr. pr. m² afhængigt af kvaliteten af teglstenene, tagets hældning og om taget har glaseret overflade
Prisen for et nyt bølgeeternittag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 660 og 800 kr. pr. m²

Bølgeeternittag

Et bølgeeternittag er billigere end fx et tegltag eller ståltag, og passer godt til mindre huse, sommerhuse og udhuse. Prisen for et nyt bølgeeternittag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 700 og 850 kr. pr. m².

Læs mere om bølgeeternittag

Ståltag

Et ståltag er et moderne og fleksibelt tag, der passer godt til nyere huse med en minimalistisk eller nordisk stil. Prisen for et nyt ståltag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 700 og 950 kr. pr. m² afhængigt af kvaliteten af stålpladerne, producenten, tagets hældning og om taget har farvet stengranulat eller pulverlak.

Læs mere om ståltag

Prisen for et nyt ståltag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 700 og 900 kr. pr. m²
Tagpaptag Tarm

Tagpaptag

Et tagpaptag er et fleksibelt og prismæssigt overkommeligt tag, der passer godt til flade eller svagt skrånende tage, som ofte findes på rækkehuse eller bungalows. Prisen for et nyt tagpaptag i Tarm inkl. materialer og arbejdsløn ligger mellem 400 og 1.000 kr. pr. m² afhængigt af producent, tagets hældning og om taget skal udføres som listedækning eller glatdækning.

Læs mere om tagpaptag

Solcelletag i stål eller tegl med indbyggede solceller

Solcelletage er blevet en af de mest efterspurgte tagtyper i Danmark, også i Tarm. Ikke mindst grundet de kraftig stigende energipriser vi har oplevet på det seneste og usikkerheden om en stabil energiforsyning.

Også forsyningssikkerheden er en faktor når der skal tages stilling til om man skal investere i et solcelletag. Og så er det jo en rar tanke, at man kan være mere eller mindre selvforsynende med elektricitet til at drive varmepumpen, tænde for julebelysningen med god samvittighed, eller oplade sin elbil.

Så står du alligevel foran tagrenovering er det slet ikke en tosset ide at kigge i retning af solcelletage, det vil gavne både klimaet og din økonomi på sigt.

Solcelletage med indbyggede solceller kan fås i 3 forskellige udseender:

 • Traditionelt tegltag med solceller. Mærker som Solarti og Linea.
 • Ståltag med solceller i zinktag-look. Mærker som Lindab SolarRoof og Roofit.
 • Tagpaneler med solceller og et moderne udseende. Mærker som Ennogie, Solartag, Koncept Roof og Tesla.

Prisen for et solcelletag med indbyggede solceller i Tarm koster fra 2.000- 3.500 kr. pr m2 inkl. montering. Prisen afhænger af typen, tagarealet, opgavens omfang og kompleksitet, og ikke mindst, om du vælger om det skal være med eller uden solcellebatteri.

Reducer hele hustandens CO2-aftryk betydeligt ved at investere i et solcelletag når du alligevel skal skifte tag.

Læs mere om priser på solcelletage

Tegltag med indbyggede solceller i Tarm
Billedet viser et tegltag med indbyggede solceller
Close up ståltag med integrerede solceller i Tarm
Billedet viser et ståltag i zinktag-look med næsten usynlige integrerede solceller.
Kan det betale sig at investere i et solcelletag?
Se videoen om hvor meget Gerts solcelletag kostede ham, hvor lang den forventede tilbagebetalingstid er, og hvor mange penge han sparer om året.
TagtypePris pr. m²
StåltagKr. 700 – 950 pr. m²
BølgeeternittagKr. 700 – 850 pr. m²
EternitskifertagKr. 1.200 – 1.850 pr. m²
NaturskifertagKr. 1.960 – 2.150 pr. m²
Tagpaptag 1-lagKr. 400 – 500 pr. m²
Tagpaptag 2-lagKr. 850 – 950 pr. m²
Tagpaptag (listedækning)Kr. 1.060 – 1.250 pr. m²
TegltagKr. 1.200 – 1.850 pr. m²
BetontagKr. 950 – 1.450 pr. m²
Solcelletag m. indbyggede solcellerKr. 2.000 – 3.500 pr. m² *
Priserne er senest opdateret juli 2024 og indeholder materialer, montering og moms.
Hvad indeholder jeres vejledende kvadratmeter priser på nyt tag?

Tabellen viser hvor meget de enkelte tagtyper koster pr. m². Priserne indeholder som udgangspunkt tagmaterialer, arbejdsløn (montering) og moms. Kræver tagopgaven at der skal opstilles stillads skal der påregnes merpris for dette.
*) Prisen afhænger af størrelsen (familiens behov i kWh) og om anlægget skal være med eller uden batteri.
Produktgarantien på selve taget. På solcellerne tilbydes 10 års garanti men som kan udskiftes individuelt.
Læs mere om og beregn pris på solcelletag med integrerede solceller.

Færdige priseksempler på nyt tag

Herunder finder du 12 priseksempler på nyt tag. Priseksemplerne er senest opdateret juli 2024.

Som det fremgår af ovenstående priseksempler varierer priserne ganske meget. Prøv om du kan finde en tagtype der passer både boligens stil – og din pengepung naturligvis. Når du har fundet det helt rigtige tag for netop dig, kan du nemt og hurtigt beregne en overslagspris på netop dit nye tag ved at benytte vores online pris beregner.

Det er som sagt ikke helt ligegyldigt når det kommer til valget af den rigtige type tag. Taget bør passe til husets stil. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal vælge den samme tagtype som du har i dag, men rent arkitektonisk kan det anbefales at du ikke divergerer alt for langt fra den tagtype som arkitekten i sin tid havde tænkt sig.

Hvordan får jeg finansieret et nyt tag billigst?

Herunder finder du de billigste og mest almindelige finansieringsmuligheder, du kan overveje, når du skal have lagt et nyt tag:

 • Lån fra kreditforening: Hvis værdien af dit hus stiger med 250.000 kr., kan du opnå 80% af dette beløb fra din kreditforening. Det resterende beløb skal du selv finansiere eller låne i banken.
 • Banklån: Du kan også overveje at tage et banklån for at finansiere dit nye tag.
 • Boliglån: Hvis du har et boliglån, kan du muligvis optage et tillægslån til at finansiere dit nye tag. Husk, at det er vigtigt at undersøge dine muligheder og finde den bedste løsning for dig og din økonomi.

For at finde det bedste lån kan du prøve følgende:

Indhent lånetilbud

Det er en rigtig god idé at indhente lånetilbud fra forskellige banker og kreditforeninger for at få et lån til den bedste rente, og de laveste gebyrer. Dette kan du fx gøre på samlino.dk. Inden du gør det skal du selvfølgelig vide hvad et nyt tag koster. For at finde ud af hvor meget netop din tagrenovering vil koste anbefaler vi, at du enten bruger vores tilbudsberegner, eller bestiller et gratis tagtjek og tilbud.

Få et lånetilbud på din tagrenovering eller nye tag
Få flere tilbud på realkreditlån et nyt tag og sammenlign priserne

Vælg den rigtige bank

Din bank kan have en stor indflydelse på prisen på dit kreditforeningslån. Det er derfor vigtigt at vælge en bank, der tilbyder konkurrencedygtige priser. Der er mange forskellige typer kreditforeningslån, og det er vigtigt at undersøge dine muligheder for at finde den bedste løsning for netop dig og din økonomi.

Hvordan kan jeg spare penge på tagrenoveringen og hvad afgør hvor meget et nyt tag koster?

Prisen for en tagrenovering varierer fra tag til tag fordi intet tag er ens. Prisen på en tagudskiftning afhænger ikke kun af materialevalget, men også tagopgavens kompleksitet og omfang.

Prisestimater er ofte forbundet med en vis usikkerhed, og faktorer såsom om tagrenoveringen kræver at der skal opstilles et stillads eller ej, kan have stor indflydelse på projektets samlede pris. Men der er også andre faktorer der spiller ind:

 • Taghældningen – Jo større taghældning desto dyrere er det at få lagt nyt tag. Dette skyldes at stejle tage er mere tidskrævende at montere og derfor er arbejdslønnen tilsvarende dyrere. Med et stejlt tag menes fra 25-30 graders taghældning og opefter.
 • Tagtilbehør som tagkviste, ovenlysvinduer, skotrender, udluftningshætter og skorstensinddækninger er ligeledes med til at øge den samlede tagrenoveringspris betragteligt. Dette skyldes naturligvis at tagtilbehøret i sig selv indebærer en meromkostning, men også at det er meget mere tidskrævende at udføre et tag med mange brud på tagfladen, fremfor et tag med næsten gennembrydninger.
 • Hvor du bor (din landsdel) betyder også noget for hvor meget du skal betale for dit nye tag. Om du bor i Jylland, på Fyn, eller på Sjælland er dog ikke det mest afgørende for prisen. Tilbuddet fra håndværkeren er som regel dyrere omkring de større byer end på landet – ligesom det er med boligpriserne.
 • Medbyg er nok der hvor du kan spare flest penge på dit tagprojekt. Ofte skal det gamle tag afmonteres og deponeres forsvarligt, og har du energien og evnerne til selv at foretage afmonteringen kan du typisk spare mellem 30.000-60.000 kr. på dit tagprojekt. Asbestholdige tagmaterialer er de dyreste af få afmonteret og bortskaffet, så her sparer man mest. Du bør dog være opmærksom på, at det ikke er alle tagfirmaer der vil tillade medbyg, fordi der kan være nogle forsikringsmæssige og lovmæssige aspekter involveret.

Hvilke tagtyper er de mest populære i 2024 , og hvilken passer bedst til min hustype?

 Der er mange forskellige tagtyper at vælge imellem, og det er vigtigt at du vælger en, der passer til din din bolig. Ofte er det rent arkitektonisk fornuftigt at bibeholde den type tag arkitekten i sin tid havde tænkt sig, men dette gælder ikke altid. Så hvis du er i tvivl om hvilken tagtype du skal vælge, anbefaler vi at du tager en sagkyndig med på råd. Herunder finder du de mest almindelige tagtyper i Danmark, og hvordan de hver især egner sig til de forskellige hustyper.

Tegltag er en klassisk og populær tagtype, der er lavet af hårdt brændt ler. Tegltage har en lang levetid på 50-70 år, og passer godt til ældre murstensvillaer og andre huse med en traditionel byggestil. Tegl er et natur materiale, der er gennemprøvet i flere hundrede år, og som giver et solidt og slidstærkt tag. Tegltag kan dog være dyrere end andre tagtyper, og kræver som oftest et undertag og en solid tagkonstruktion. Et tegltag hører under kategorien “tungt tag”, så undersøg om spærkonstruktionen kan bære et tegltag, medmindre huset er født med et tegltag.

En undtagelse er letvægtstegl der vejer mindre end 25 kg/m². Du kan alternativt vælge at montere letvægtstagsten i stedet for at skulle forstærke spærene, hvis dit hus har en spærkonstruktion dimensioneret til et “let tag”.

Tegltag er en klassisk og populær tagtype, der er lavet af hårdt brændt ler. Tegltag har en lang levetid på 50-70 år, og passer godt til ældre murstensvillaer og andre huse med en traditionel stil.
Bølgeeternit er en billigere tagtype, der er lavet af fibercement, som er overfladebehandlet. Bølgeeternit har en levetid på 20-40 år, og passer godt til mindre huse, sommerhuse og udhuse.

Bølgeeternit er en billigere tagtype, der er lavet af fibercement, som er overfladebehandlet. Et bølgeeternittag har en levetid på 30-40 år, og passer godt til traditionelle parcelhuse, sommerhuse og udhuse. Bølgeeternit kræver ikke noget krav om undertag, hvilket holder prisen nede, men kan være udsat for begroning af mos og alger. Bølgeeternit har et mere simpelt og industrielt udseende end andre tagtyper.

Ståltag er en moderne tagtype der er lavet af udstansede galvaniserede stålplader, og som er efterbehandlet med indfarvet stengranulat eller pulverlak. Ståltage har en estimeret levetid på 30-60 år, og passer rigtigt godt til parcelhuse og sommerhuse, men også til ældre villaer. Ståltage har en lav vægt (7 kg/m²), hvilket gør taget nemt at montere, kan ofte monteres ovenpå det gamle tag, og fås i forskellige farver og udformninger. Ståltag kan dog være mere støjende end andre tagtyper, især ved regn eller hagl. Mange ståltagsproducenter har derfor udviklet specielle typer der er lyddæmpet. Så hvis du eksempelvis har beboet førstesal, og har soveværelse lige under taget, kan det være en god idé at investere i en lyddæmpet ståltagplade.

De mest populære ståltagstyper er:

Ståltag er en moderne tagtype, der er lavet af hårdt udstansede stålplader, som er efterbehandlet med farvet stengranulat eller pulverlak. Ståltag har en levetid på 30-60 år, og passer godt til nyere huse med en minimalistisk eller nordisk stil. Ståltag har en lav vægt, hvilket gør det nemt at montere, og kan fås i forskellige farver og former. 
Nyt tag Tarm 1

Tagpap er et fleksibelt og alsidigt tagmateriale med en levetid på 40-50 år, og passer godt både til flade eller hældningstage. Tagpaptage passer godt til stort set alle typer for boliger. Tagpap har en høj tæthed, hvilket gør det specielt velegnet til flade tage, og kan fås i mange forskellige farver og kvaliteter. Tagpaptage kan lægges som glatdækning og på tage med hældning udføres de ofte med underliggende lister, også kaldet listedækning.

Hvordan kan jeg forbedre min boligs energimærke i forbindelse med en tagrenovering?

Hvis du ønsker at reducere dine energiomkostninger og samtidigt forbedre husets energimærke, kan det være en god idé at få efterisoleret loft og hulmur i forbindelse med tagrenoveringen. Får du foretaget en energirenovering af din bolig samtidigt med at du får nyt tag, kan du spare rigtigt mange penge, både nu og her, og ikke mindst fremover. Der er primært to energirenoveringer der er rentable i forbindelse med en tagrenovering:

Efterisolering af loft: For det første kan et velisoleret loft reducere varmetabet gennem taget, som er en af de største kilder til energitab i boligen. Et nyt tag kan samtidigt forbedre ventilationen og indeklimaet i boligen, hvilket kan mindske behovet for opvarmning i vintermånederne, eller nedkøle beboelsen på varme sommerdage. Det er derfor vigtigt at du sikrer at loftet er velisoleret, enten ved at få lagt helt ny isolering, eller ved at efterisolere loftet/loftrummet. Du kan nemt og uforpligtende bestille et gratis isoleringstjek via vores kontaktformular.

Naturskifertag med indbyggede solceller

Solceller: For det andet kan et nyt tag give dig en unik lejlighed til at få installeret solcellepaneler, eller et ligeså effektivt men en mere diskret løsning, solcelletag med indbyggede solceller. Begge muligheder vil producere billig grøn energi til din bolig og vil tilmed kunne oplade din elbil ganske gratis. Kombinerer du samtidigt dit solcelleanlæg med et batteri, kan du blive stort set uafhængig af det traditionelle elnet og de evigt stigende energipriser.

Billedet viser et naturskifertag med diskret indbyggede solceller.

Hvordan foregår en tagrenovering? 

Det er altid rart at vide hvordan en tagrenovering foregår, og hvor lang tid du kan forvente den varer, så du kan planlægge dig dagligdag herefter. Montering af et nyt tag er ofte mere kompliceret og omfattende end man umiddelbart skulle tro. Nøglen til en vellykket tagrenovering ligger ikke mindst i en grundig planlægning.. Tagrenoveringens varighed kan variere afhængigt af tagtype, tagets nuværende tilstand og tagets størrelse og form. Typisk vil en tagudskiftning vare 7-14 arbejdsdage og foregår således:

Afmontering: Først skal det gamle tag som oftest fjernes og køres på deponi inden man kan påbegynde forberedelsen til pålægning af det nye tag. Det er vigtigt, at det gamle tag fjernes og bortskaffes efter gældende reglerne. Samtidigt med at det gamle tag er afmonteret, bør man samtidigt sikre sig, at der ikke er fugt, skimmel eller råd i tagkonstruktionen, samt at isoleringen er intakt. Der gælder skærpede regler for afmontering og deponering der skal følges, hvis tagpladerne indeholder indeholder asbest. I visse tilfælde kan man lade det gamle tag ligge og fungere som undertag, og blot montere det nye tag ovenpå det gamle tag.

Afmontering: Først skal det gamle tag fjernes, hvis det er nødvendigt. Det kan være, at det gamle tag er slidt, beskadiget, utæt eller indeholder asbest. Det gamle tag skal fjernes forsigtigt og bortskaffes korrekt. Det er vigtigt samtidigt at sikre sig, at der ikke er fugt, skimmel eller råd i tagkonstruktionen eller isoleringen.
Det er et lovkrav at få efterisoleret loftet i forbindelse med en tagrenovering hvis det kan betale sig. Det kan det typisk hvis du idag har mindre end 250 mm. isolering.

Efterisolering: Dernæst efterisoleres loftet med isolering i form af bats/ruller eller i form af indblæst granulat. Det er et lovkrav at få efterisoleret loftet i forbindelse med en tagrenovering hvis det kan betale sig. Det kan det typisk hvis den eksisterende isoleringstykkelse er under end 250 mm. Prisen for en efterisolering af loftet afhænger af arealet, tykkelsen og hvilket isoleringsmateriale der anvendes. Priserne for efterisolering af loft og tag koster fra 98 kr. pr. m2. for 200 mm. isolering. Du kan også beregne et prisoverslag på efterisolering, og hvor meget du kan spare ved at efterisolere, ved at bruge en online pris- & spareberegner på isolering af loft og tag.

Undertag: Dernæst skal der lægges et nyt undertag, hvis det er nødvendigt. Undertaget består oftest en vandtæt men diffusionsåben dug (banevareundertag), der beskytter tagkonstruktionen og isoleringen mod fugt og vind. Undertaget skal lægges jævnt og fastgøres med trykimprægnerede klemlister som mellemlag mellem undertaget og taglægterne. Undertaget skal have en god ventilation, så man undgår problemer med fugt/kondens. Man kan med fordel vælge et diffusionåbent undertag, selvom det er lidt dyrere en et ikke diffusionåbent. Prisen for et fast undertag inkl. materialer, arbejdsløn og moms fås fra kr. 350 pr. m2. inkl. moms. Et banevareundertag inkl. materialer, arbejdsløn og moms fås fra kr. 210 pr. m2.

Korrekt rørgennemføring til undertag
I dag skal man bruge T1-lægter som lægteunderlag og det er samtidigt vigtigt af man retter lægterne op så taget bliver pænt og lige at se på

Lægtning: Dernæst lægtes taget med godkendte taglægter af typen T1. Ofte er det nødvendigt at oprette ujævnheder i lægteunderlaget, ved at indsætte plastklodser mellem klemlisten der fastholder undertaget og taglægterne. Tagdækkeren på billedet er netop i gang med at oprette lægteunderlaget.

Tagbelægning og tilbehør: Endelig lægger man selve tagbelægningen som i dette tilfælde består af asbestfrie eternitskifre. Tagbelægningen kan også være lavet af materialer, såsom tegl, beton, stål eller tagpap. Det er vigtigt at man nøje følger producentens monteringsvejledning, gør man ikke dette risikerer man at miste producentgarantien. Tagbelægningen skal også tilpasses til tagets form og hældning, samt have korrekt udførte afslutninger ved rygningen, gavlen, tagfoden og skotrende. Samtidigt monteres eventuelt tilbehør til taget, såsom ovenlysvinduer, solceller, og udluftninger. Tilbehøret skal ligeledes monteres i overensstemmelse med producentens anvisninger og de gældende regler.

Landsdækkende professionel udskiftning af gamle asbestholdige eternitskifre med nye flotte asbestfrie skifre.

Montering af et nyt tag er en omfattende proces, der kræver faglig viden og erfaring. Det er derfor en god idé at kontakte en autoriseret tagdækker eller tømrer, der kan give dig et tilbud på dit tagprojekt og rådgive dig om de bedste løsninger til dit hus. 

Læs mere om tagrenovering i Tarm.

Hvor længe holder tagrender, tagbelægning og øvrige dele af taget?

 Det er vigtigt at vide, hvornår du skal udskifte forskellige dele af dit tag for at undgå skader på dit hjem. Det kan variere, hvor ofte du skal udskifte tagrender, tagsten eller andre dele af taget. Det afhænger af mange faktorer, såsom tagets materiale, kvalitet, hældning, vedligeholdelse og klima. Her er nogle generelle retningslinjer for levetiden og udskiftningen af forskellige tagtyper:

Tagrender

Tagrendernes primære funktion er at lede regnvandet væk fra taget og huset, og forhindre fugt- og vandskader ved tagfoden, murværk og sokkel. Tagrenderne skal renses mindst en gang om året for at fjerne blade, grene og andet skidt, der kan blokere dem. Tagrenderne skal også tjekkes for revner, huller, rust og løse samlinger, der kan forårsage lækager. Tagrenderne skal udskiftes, hvis de ikke længere fungerer optimalt. Prisen for et nyt tagrendesystem inkl. montering afhænger af type og fabrikat:

 • Plasttagrender – holder i ca. 10 år
 • Zink – holder i op til 25 år
 • Stål – holder i op til 25 år
 • Kobber – holder i op til 30 år

Prøv også vores prisberegner på tagrender inkl. montering.

plasttagrende fra plastmo
Tagsider med gammelt eternittag og nyt eternittag - Udskiftning af eternittag - eternitudskiftning

Tagbelægning

Tagbelægningen er den synlige del af taget der beskytter tagkonstruktionen, isoleringen og resten af bygningen mod vejrliget. Tagbelægningen bør jævnligt renses for at fjerne mos, alger og snavs, der kan nedbryde dem. Tagbelægningen skal også tjekkes for skader, revner og utætheder, der kan forringe tagets funktion og udseende. Tagbelægningen skal udskiftes, hvis den er slidt, beskadiget eller utæt. Levetiden for forskellige tagmaterialer kan variere meget afhængigt af kvaliteten af tagmaterialet, tagets hældning og om taget har glaseret overflade. Her er nogle vejledende levetider:

 • Tegltag – holder typisk mellem 50 og 80 år
 • Bølgeeternit – holder typisk mellem 30 og 40 år
 • Ståltag – holder typisk mellem 40 og 50 år
 • Tagpap – holder typisk mellem 25 og 35 år
 • Naturskifertag – holder typisk mellem 80 og 100 år

Se endvidere nedenstående tabel.

TagtypeLevetid
Ståltag40-50 år
Bølgeeternittag30-40 år
Eternitskifertag30-40 år
Naturskifertag80-100 år
Tagpaptag 1-lag15-20 år
Tagpaptag 2-lag25-35 år
Tagpaptag (listedækning)20-30 år
Tegltag50-80 år
Betontag40-50 år
Solcelletag m. indbyggede solceller40-50 år*
*) På solcellerne tilbydes 10 års garanti disse kan dog udskiftes individuelt og uafhængigt af resten af taget.

Øvrige tagdele

Udover tagrender og selve tagbelægningen skal du også være opmærksom på andre dele af taget, såsom undertag, isolering, ventilation, tagvinduer, og evt. solceller. Disse dele har også betydning for tagets funktion, energieffektivitet og indeklima. Disse dele skal vedligeholdes regelmæssigt og udskiftes efter behov. Her er nogle vejledende levetider:

 • Undertag – holder typisk mellem 30 og 60 år og koster fra kr. 210 pr. m2.
 • Isolering – holder typisk mellem 30 og 50 år og koster fra 98 kr. pr. m2. for 200 mm. isolering.
 • Udluftningshætter – holder typisk mellem 10 og 20 år og koster fra kr. 2.065 pr. stk..
 • Ovenlysvinduer – holder typisk mellem 20 og 40 år og koster fra kr. 10.500 pr. stk..
 • Inddækninger fx en skorstensinddækning – holder typisk mellem 20 og 30 år og koster fra kr. 6.000 pr. stk..
 • Solceller – holder typisk mellem 25 og 30 år
En udluftningshætte holder typisk mellem 10-20 år
Er det OK at lægge nyt tag ovenpå gammelt tag

Fordele og ulemper ved at lægge nyt tag ovenpå det gamle tag

Et af de oftest stillede spørgsmål vi modtager er, om det er OK at lægge et nyt tag ovenpå det gamle eksisterende tag.

Det korte svar er, at der er både åbenlyse fordele, men også visse ulemper.

Fordele: De åbenlyse fordele ved at lægge det nye tag ovenpå er, at projektets varighed cirka forkortes med 3-5 arbejdsdage, og at du typisk vil spare 30.000-60.000 kr. for afmontering og bortskaffelse af det gamle tag, samt udgifter til levering og montering af et banevare undertag eller fast undertag.

Ulemper: Den største ulempe er, at hvis dit gamle tag indeholder asbest, kan det være sværere at sælge huset, idet de fleste potentielle købere nok vil vælge et hus der ikke har et undertag der indeholder asbest.

Læs mere om…  er det OK at lægge nyt tag ovenpå gammelt tag?

Ståltag monteres ovenpå gammelt ståltag på en ældre landejendom
Billedet viser et nyt Metrotile ståltag der monteres ovenpå eksisterende tag på en ældre landejendom.

Hvor lang garanti gives der på de forskellige tagtyper?

TagtypeGaranti
StåltagOp til 40 år
Bølgeeternittag15 år
Eternitskifertag15 år
Naturskifertag30 år
Tagpaptag 1-lagOp til 10 år
Tagpaptag 2-lagOp til 15 år
Tagpaptag (listedækning)Op til 15 år
TegltagOp til 50 år
BetontagOp til 30 år
Solcelletag m. indbyggede solceller20 år *
*) Produktgarantien på selve solcelletaget. På solcellerne tilbydes 10 års garanti disse kan dog udskiftes individuelt og uafhængigt af resten af taget.
Læs mere om og beregn pris på solcelletag med integrerede solceller.

Hvad koster tagtilbehør som kviste, udluftningshætter, inddækninger og ovenlysvinduer?

TagtilbehørPris inkl. montering
Ovenlysvinduer (VELUX)kr. 8.530-10.500 pr. stk.
Tagaltan (VELUX CABRIO®)kr. 49.000 pr. stk.
Tagkvist (Sadeltag-kvist, Rytterkvist, Fladtag-kvist)kr. 38.500-59.000 pr. stk.*
70×70 cm. skorstensinddækningkr. 4.835 pr. stk.
70×150 cm. skorstensinddækningkr. 5.808 pr. stk.
Ø30 cm. pejse-skorstensinddækningkr. 2.915 pr. stk.
Skotrenderkr. 1.150-1.250 pr. lb.m.
Diffusionåbent undertagkr. 210 pr. m².
Tagrenderkr. 450-715 pr. lb.m.
Tagrendenedløbkr. 526-790 pr. lb.m.
Afmontering og deponering af gammelt tagkr. 145-510 pr. m².**
*) Afhængig af størrelse, flunker- & tagbeklædning og antal vinduer.
**) Dyrest er afmontering. af eternitskifer (med asbest)

Hvor meget vedligeholdelse kræver et tag og hvad kan jeg selv gøre for at forlænge tagets levetid?

Det er vigtigt at du er opmærksom på, hvordan du vedligeholder og efterser dit tag for at sikre en så lang levetid som muligt. Efterser du taget jævnlig, minimerer du risikoen for dyre utilsigtede reparationer af taget. Hvor ofte du skal efterse og vedligeholde taget, afhænger i høj grad af tagmaterialet, kvaliteten, hældningen, alderen og hvor udsat taget er for vejrliget. Generelt er det en god idé at tjekke taget mindst en gang om året for, i god tid, at opdage eventuelle skader, utætheder, mos, alger eller snavs, der kan forringe tagets funktion og udseende. Nogle vedligeholdelsesopgaver og tjek du selv kan udføre, er:

Rens tagrender og nedløbsrør for blade, grene og andet skidt, der kan blokere dem. Det er vigtigt at sikre, at regnvandet kan løbe væk fra taget og huset for at forhindre fugt- og vandskader. Det er også en god idé samtidigt at tjekke tagrenderne for revner, huller, rust og løse samlinger, der kan forårsage lækager. Tagrender og nedløb bør renses mindst en gang om året, og udføres bedst sidst på efteråret når bladene er faldet af træerne.

Prisen på at få renset tagrender afhænger af den samlede længde tagrender og tagrendens højde over terræn. Prisen på at få renset tagrenderne koster typisk omkring kr. 25-45 pr. løbende meter tagrende. Du kan beregne prisen på at få renset dine tagrender med vores online prisberegner på tagrenderensning.

Rens dine tagrender om mindst en gang om året, bedst sidst på efteråret
Du kan selv rense dit tag for mos og alger eller brug af et professionelt tagrensningsfirma

Fjern mos og alger fra taget med almindeligt vand og en blød kost. Er tagbelægningen meget angrebet af mos og alger, kan du lette arbejdet ved at anvende en højtryksrenser. Mos og alger kan danne rødder, der trænger ind i små revner og sprækker i taget, og give adgang for fugt. Fugten kan give skader i form af frostsprængninger, når vinterens kulde sætter ind. Du kan også kombinere rensningen med en algebehandling, som du også selv kan gøre. Eller du kan bestille et gratis tilbud fra et professionelt tagrensningsfirma. Vælger du sidstnævnte skal du regne med at det cirka vil koste:

 • 85 – 90 kr. pr. m² for tagrensning
 • 15- 20 kr. pr. m² for algebehandling (nogle tagrensningsfirmaer tilbyder gratis rensning af tagrender i samme ombæring)
 • Tjek tagbelægningen for skader, revner, råd, svamp, skimmel og evt. utætheder. Hvis du finder nogle defekte tagsten/tagplader, bør du udskifte dem med nye hurtigst muligt. Du skal også være opmærksom på, om tagstenene/tagpladerne er tilstrækkeligt fastgjorte.
 • Tjek andre dele af taget, såsom undertag, isolering, ventilation, tagvinduer, og evt. solceller. Disse dele af taget har også betydning for tagets samlede levetid, energieffektiviteten, samt for indeklimaet.
Tjek dit tag for defekter mindst en gang om året eller lad et professionelt tagfirma udføre et gratis tagtjek

Ved at følge ovennævnte vedligeholdelsesprocedurer kan du forlænge levetiden på dit tag væsentligt, og undgå større reparationer eller udskiftninger. Alternativt kan du bede om at få et gratis og uforpligtende tagtjek, såfremt taget er mere end 20 år gammelt, eller hvis du har mistanke om defekter.

Hvilke regler og servitutter skal overholdes når jeg skal have nyt tag?

Når du skal lægge nyt tag, skal du overholde nogle regler og servitutter, der kan påvirke dit valg af tagtype, taghældning, tagfarve og andre detaljer. Nogle af de vigtigste regler og servitutter er:

Bygningsreglementet

Bygningsreglementet stiller en række byggetekniske krav til taget, såsom energieffektivitet, brandmodstand, ventilation og styrke. Bygningsreglementet kræver også, at du efterisolerer loftet, hvis det er rentabelt, når du skifter tag. Du skal også søge om byggetilladelse, hvis du ændrer tagets hældning eller udformning.

Kræver det en byggetilladelse hvis jeg skal have nyt tag?
Tjek din lokalplan hvis du skal have nyt tag eller renoveret det gamle

Lokalplaner

Lokalplaner er kommunens planer for et bestemt område, der kan indeholde bestemmelser om tagets materiale, farve, form og hældning. Lokalplaner kan også begrænse brugen af solceller eller solfangere på taget. Tjek din lokalplan for Tim.

Servitutter

Servitutter er tinglyste aftaler eller forpligtelser, der gælder for en ejendom. Servitutter kan f.eks. være fredninger, bevaringsværdige bygninger eller beboerforeninger, der har bestemt regler for tagets udseende. Du skal tjekke din tingbogsattest for at se, om der er nogle servitutter på din ejendom. Du kan hente din tingbogsattest på Tinglysning.dk.

Se også:

⚖️ Regler og love du bør kende når du skal ha’ nyt tag – nyt-tag.com

Tjek tinglysningen hvis du skal have nyt tag

Let eller tungt tag – hvad er forskellen?

Hvor meget vejer et tag

Hvad koster et Ståltag i Tarm pr. m2?

Prisen for et nyt Ståltag i Tarm inkl. montering og moms koster fra kr. 700 pr. m2.
Prøv også vores prisberegner


Hvad koster et Bølgeeternittag i Tarm pr. m2?

Prisen for et nyt Bølgeeternittag i Tarm inkl. montering og moms koster fra kr. 765 pr. m2.
Prøv også vores prisberegner


Hvad koster et tegltag i Tarm pr. m2?

Prisen for et nyt tegltag i Tarm inkl. montering og moms koster fra kr. 1.200 pr. m2.
Prøv også vores prisberegner


Hvad koster et eternitskifertag i Tarm pr. m2?

Prisen for et nyt eternitskifertag i Tarm inkl. montering og moms koster fra kr.1.456 pr. m2.

Prøv også vores prisberegner


Hvad koster et tagpaptag i Tarm pr. m2.?

Prisen for et nyt tagpaptag (1. lag ovenpå eksisterende) i Tarm inkl. montering og moms koster fra kr. 332 pr. m2.
Prøv også vores prisberegner


Hvor meget koster et solcelletag med indbyggede solceller i Tarm?

Prisen pr. m2 for et solcelletag i Tarm med indbyggede solceller afhænger primært af hvor mange solcelle paneler der monteres, og som igen afhænger familiens størrelse og forbrug. Som tommelfingerregel koster et solcelletag mellem 1900-2800 DKK pr m2. inkl. montering

Beregn din overslagspris online på solcelletag med indbyggede solceller


Få besøg af en af vores lokale tageksperter

Nyt-tag.com består af et landsdækkende netværk af lokale tagfirmaer med speciale i nyt tag og tagrenovering. Kom godt i gang med dit tagprojekt ved at bestille et gratis og uforpligtende tagtjek og tilbud allerede i dag! .

Steven - Kronjylland + Midt- Vestjylland.
Kåret som årets tagdækker 2024.
Steven –
Kronjylland + Midt- & Vestjylland.
Per Dickow - Vest-& Midtsjælland
Per Dickow – Vest-& Midtsjælland
Tagspecialist Sebastian Schweickart - Fyn
Sebastian Schweickart – Fyn
Tagspecialist Tommy Højgaard Sørensen - Sydsjælland & Øerne
Tommy Højgaard Sørensen – Sydsjælland & Øerne
Mads Bak
Mads Bak – Vendsyssel
Michael Avanzini - Nordsjælland & Københavnsområdet
Michael Avanzini – Nordsjælland & Københavnsområdet
Kent Henningsen
Kent Henningsen –
Sønderjylland
Avatar
Alexander Lindeborg Johansen –
Aarhusområdet og Djursland
Thomas Søndergaard Himmerland
Thomas Søndergaard – Himmerland

Det er helt naturligt at stille skarpe spørgsmål, når du skal have lagt nyt tag eller renoveret det gamle. Taget er vel nok den mest udsatte bygningsdel på huset, og eftersom det er en stor investering at få lagt et nyt tag, er det rigtig god ide, at du sætter dig grundigt ind i priser, regler, finansieringsmuligheder samt hvilke tagtyper der findes, og som egner sig til netop dit hus. Dermed får du det helt rette grundlag, der skal til, for at sikre en vellykket tagrenovering.  

Tagekspert Peter Grønberg sort-hvid

Her på siden finder du svar på række spørgsmål der melder sig i forbindelse med dét at skulle have lagt nyt tag. Svarene kommer fra Peter Grønberg med mere end 35 års erfaring indenfor tagbranchen.