Pris på nyt tag

Prisen for et nyt tag koster fra 400 – 2.500 kr. pr. m² afhængig af hvilken tagtype du vælger. Priserne er senest opdateret i december 2024.

Prisberegner på nyt tag

Med vores prisberegner kan du beregne pris på 9 typer nyt tag samtidigt og på få sekunder. Sammenlign priserne og se hvilken type der passer dig bedst.

Prøv også vores detaljerede prisberegner på nyt tag der giver dig en langt mere nuanceret pris på netop dit tag end prisberegneren. Mulighed for at medregne priser på tagrender, skotrender, ovenlysvinduer og efterisolering.

Skal du have fjernet/udskiftet dit gamle eternittag, kan du med fordel benytte vores prisberegner på fjernelse af eternittag, med eller uden asbest tag.

Beregn pris på nyt tag slider

Hvor nøjagtig er jeres prisberegner og hvad er indbefattet i prisen?

  • Normalt 1-plans parcelhus med et sadeltag på Max. 30 graders hældning
  • 1 skorstensinddækning
  • 2 udluftningshætter
  • Standard tagrende system

Svarer dit hus nogenlunde til ovenstående kan du regne med prisen indenfor en margen på +/- 10%.

Er dit hus i flere etager, har en større taghældning, har kviste eller ovenlysvinduer, er svært tilgængelig, eller på anden måde besværliggør arbejdet skal du påregne en merpris på dette.

Kræver opgaven fx. at der skal opstilles stillads skal der påregnes merpris for dette. Du kan beregne en hurtig pris på stillads leje bestille tilbud online.

Vejledende kvadratmeterpriser på nyt tag

De vejledende kvadratmeterpriser er senest opdateret i december 2024.
TagtypePris
Ståltag700 – 950 kr. pr. m²Bestil tilbud
Bølgeeternittag700 – 850 kr. pr. m²Bestil tilbud
Eternitskifertag1.200 – 1.850 kr. pr. m²Bestil tilbud
Naturskifertag1.960 – 2.150 kr. pr. m²Bestil tilbud
Tagpaptag 1-lag400 – 500 kr. pr. m²Bestil tilbud
Tagpaptag 2-lag850 – 950 kr. pr. m²Bestil tilbud
Tagpaptag (listedækning)1.060 – 1.250 kr. pr. m²Bestil tilbud
Tegltag1.200 – 1.850 kr. pr. m²Bestil tilbud
Betontag950 – 1.450 kr. pr. m²Bestil tilbud
Solcelletag m. indbyggede solceller2.000 – 3.500 kr. pr. m² *Bestil tilbud
Ovenstående tabel viser hvor meget de enkelte tagtyper koster pr. m². Priserne indeholder som udgangspunkt tagmaterialer, arbejdsløn (montering) og moms. Kræver tagopgaven at der skal opstilles stillads skal der påregnes ekstra udgifter til dette.
*) Prisen afhænger af størrelsen (familiens behov i kWh) og om anlægget skal være med eller uden batteri.
Produktgarantien på selve taget. På solcellerne tilbydes 10 års garanti men som kan udskiftes individuelt.
Læs mere om og beregn pris på solcelletag med integrerede solceller.

Priseksempler på nyt tag

Herunder finder du 12 priseksempler på hvor meget populære tagtyper koster i december 2024.

Som det fremgår af ovenstående priseksempler varierer priserne ganske meget. Prøv om du kan finde en tagtype der passer både boligens stil – og din pengepung naturligvis. Når du har fundet det helt rigtige tag for netop dig, kan du nemt og hurtigt beregne en overslagspris på netop dit nye tag ved at benytte vores online pris beregner.

Det er som sagt ikke helt ligegyldigt når det kommer til valget af den rigtige type tag. Taget bør passe til husets stil. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal vælge den samme tagtype som du har i dag, men rent arkitektonisk kan det anbefales at du ikke divergerer alt for langt fra den tagtype som arkitekten i sin tid havde tænkt sig.

Hvordan kan jeg spare penge på tagrenovering og hvad afgør hvor meget det koster?

Prisen for en tagrenovering er forskellige fra tag til tag, og prisen på en tagudskiftning afhænger ikke kun af materialevalget, men også tagopgavens kompleksitet og omfang.

Prisestimater er ofte forbundet med en vis usikkerhed, og faktorer såsom om tagrenoveringen kræver at der skal opstilles et stillads eller ej, kan have stor indflydelse på projektets samlede pris. Men der er også andre faktorer der spiller ind:

  • Taghældningen – Jo større taghældning desto dyrere er det at få lagt nyt tag. Dette skyldes at stejle tage er mere tidskrævende at montere og derfor er arbejdslønnen tilsvarende dyrere. Med et stejlt tag menes fra 25-30 graders taghældning og opefter. Jo større hældningen er på taget, desto større er tagarealet set i forhold til husets grundplan. Lær mere om beregning af tagareal.
  • Tagtilbehør som tagkviste, ovenlysvinduer, skotrender, udluftningshætter og skorstensinddækninger er ligeledes med til at øge den samlede tagrenoveringspris betragteligt. Dette skyldes naturligvis at tagtilbehøret, i sig selv, indebærer en meromkostning, men også at det er meget mere tidskrævende at udføre et tag med mange brud på tagfladen, fremfor et tag med næsten ingen. Se også priser på diverse tagtilbehør.
  • Hvor du bor (din landsdel) betyder også noget for hvor meget du skal betale for dit nye tag. Om du skal have lagt nyt tag i Jylland, på Fyn, eller på Sjælland er dog ikke det mest afgørende for prisen. Tilbuddet fra håndværkeren er som regel dyrere omkring de større byer end på landet – ligesom det er med boligpriserne.
  • Medbyg er nok der hvor du kan spare flest penge på dit tagprojekt. Ofte skal det gamle tag afmonteres og deponeres forsvarligt, og har du energien og evnerne til selv at foretage afmonteringen kan du typisk spare mellem 30.000-60.000 kr. på dit tagprojekt. Asbestholdige tagmaterialer er de dyreste af få afmonteret og bortskaffet. Fra og med d. 1. januar 2025 er det ikke længere tilladt for privatpersoner at nedtage/fjerne asbesttagplader. Du bør endvidere være opmærksom på, at det ikke er alle tagfirmaer der vil tillade medbyg, fordi der kan være nogle forsikringsmæssige og lovmæssige aspekter involveret.

Hvilke tagtyper er de mest populære og hvad koster de?

Ståltag

Prisen for et nyt ståltag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 799 pr. m2.

Skal du have nyt tag er et ståltag værd at overveje fordi de er flotte, relativt billige, og holder i rigtigt mange år.

Ståltage bliver et mere og mere almindeligt syn når man bevæger sig rundt i landet, og det er der flere gode grunde til.

De første ståltage dukkede op som tagbeklædning til boliger i slutningen af 1970 erne, og er nu om dage vel nok en af de mest udbredte udbredte tagtyper i Danmark.

Ståltag
Sådan kunne dit tag komme til at se ud med et nyt Ståltag med hele 40 års garanti.

Formentlig har Dansk Eternits fadæse med smuldrende tagplader i midten af firserne bevirket, at mange husejere valgte at se sig om efter alternativer til Eternittag. Og her var et ståltag et oplagt alternativ.

Fællesnævneren for de fleste ståltag er, at de består af en galvaniseret stålkerne der herefter er overfladebehandlet på forskellig vis.

Kvaliteten af overfladebehandlingen er afgørende for ståltagpladens evne til at modstå det danske vejrlig. Det er her forskellen viser sig blandt producenterne af ståltag, som også afspejler sig i hvor lang tid garanti den enkelte producent giver.

Garantiperioden på ståltage svinger mellem 20-40 år.

Levetiden for ståltage vurderes at være middel sammenlignet med andre tagmaterialer, hvilket vil sige et sted mellem 40-60 år.

Står du foran at skulle have nyt tag, er et ståltag absolut værd at overveje.

Læs mere om Ståltag

Eternittag

Prisen for et nyt eternittag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 661 pr. m2

Der er nok ikke mange danske boligejere der ikke kender til et Eternittag, eftersom man estimerer, at der ligger Eternittag på over 1 million boliger rundt omkring i landet.

I starten af 1950erne begyndte man for alvor at benytte Eternit som tagbeklædning. Dels på grund af at det var nemmere og hurtigere at lægge, men også billigere, end fx at tegltag.

Selvom man allerede fra starten af 1970erne har vist, at eternittagplader indeholdte asbest og dermed kunne udgøre en sundhedsrisiko, fortsatte man med at producere asbestholdige eternitplader helt op til midten af 1980erne.

Eternittag
Sådan kunne dit tag komme til at se ud med et nyt Eternit Toscana tag.

I 1986 blev asbest i tagplader og andre byggematerialer forbudt ved lov, og Dansk Eternit blev lynhurtigt tvunget til at omlægge produktionen til at tagpladerne nu ikke måtte indeholde asbest. Dette skulle senere vise sig at give alvorlige problemer.

Det viste sig nemlig efter få år, at tagpladerne smuldrede. Tusindvis af husejere måtte igen punge ud for endnu en eternitudskiftning.

Dansk Eternit tilbød at betale en lille del af omkostningerne til de uheldige husejere, som dog langtfra dækkede den faktiske merudgift for den enkelte husejer. Dansk Eternit afsatte penge til en fond, og rekonstruere herefter selskabet.

I dag hedder producenten af eternittagplader Swisspearl A/S, og der er ikke længere problemer med produkterne. Så selvom historien bag Eternit er lidt tvivlsom, kan du roligt vælge et eternittag, hvis du står og skal have nyt tag.

Der findes 3 typer eternittag:

  • Bølgeeternit  findes som B5 tagplader, B6 tagplader, B7 tagplader, og B9 tagplader.
  • Eternitskifer  findes som rektangulære eternitskifre, diagonalt oplagte kvadratiske eternitskifre, og Westerland skifre.
  • Toscana  er den nyeste model med et helt unikt udseende.

Kvaliteten på eternittagplader er igen i top (på trods af tidligere vanskeligheder, se ovenfor), og egner sig fint til det danske klima.

Garantien på Eternit er dog ikke specielt imponerende, nemlig blot 15 år.

Levetiden vurderes at være lidt under middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 30-50 år.

Står du og skal have et nyt tag, er et eternittag værd at tage med i overvejelserne.

Læs mere om eternittag

Solcelletag i stål eller tegl med indbyggede solceller

Prisen for et solcelletag med indbyggede solceller koster fra 1.495- 3.150 kr. pr m2 inkl. montering. 

Solcelletage er blevet en af de mest efterspurgte tagtyper i Danmark. Ikke mindst grundet de svingende energipriser vi har oplevet på det seneste, og usikkerheden omkring en stabil energiforsyning.

Også forsyningssikkerheden er en faktor når der skal tages stilling til om man skal investere i et solcelletag. Og så er det jo en rar tanke, at man kan være mere eller mindre selvforsynende med elektricitet til at drive varmepumpen, tænde for julebelysningen med god samvittighed, eller oplade sin Elbil.

Billedet viser et Tegltag med indbyggede solceller
Billedet viser et Tegltag med indbyggede solceller
Kan det betale sig at investere i et solcelletag?
Se videoen om hvor meget Gerts solcelletag kostede ham, hvor lang den forventede tilbagebetalingstid er, og hvor mange penge han sparer om året.

Solcelletage med indbyggede solceller kan fås i 3 forskellige udseender:

  • Traditionelt tegltag med solceller. Mærker som Solarti og Linea.
  • Ståltag med solceller i zinktag-look. Mærker som Lindab SolarRoof og Roofit.
  • Tagpaneler med solceller og et moderne udseende. Mærker som Ennogie, Solartag, Koncept Roof og Tesla.

Prisen afhænger af typen, tagarealet, opgavens omfang og kompleksitet, og ikke mindst, om du vælger om det skal være med eller uden solcellebatteri.

Reducer hele hustandens CO2-aftryk betydeligt ved at investere i et solcelletag når du alligevel skal skifte tag, eller ha’ et nyt.

Læs mere om priser på solcelletage og om de forskellige typer her

Tagpaptag

  • Prisen for et tagpaptag (1.lag) på fladt tag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 400 pr. m2.
  • Prisen for et tagpaptag (2.lag) på fladt tag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 850 pr. m2.
  • Prisen for et listedækket tagpaptag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 1.060 pr. m2

Tagpap har været anvendt til alle former for tage i snart et århundrede. De tider er forbi hvor der faktisk var pap i tagpap. I dag er tagpap et højtudviklet tagprodukt med stor fleksibilitet og er yderst vejrbestandig.

Tagpap på flade tage (Glat dækning)
Traditionelt har tagpap i stort omfang været anvendt på især flade tage. Det er den tagbeklædning der ifølge gældende regler kan lægges helt ned til en taghældning på kun 25 mm. pr. meter.

Det er der næsten ingen andre typer tagbelægning der kan, ud over EPDM tagdug som også svejses sammen i overlæggene, ligesom tagpap.

Svejsning af tagpap på fladt tagpaptag
Danske husejere vælger i stigende omfang tagpaptage. Det kan der være flere gode grunde til.

Tagpap på tage med hældning og med op til 20 graders hældning (Glat dækning)
Er der kun en mindre hældning på taget anbefaler vi at man blot nøjes med glat dækning (uden lister).
Årsagen er, at en glat dækning er en del billigere end en listedækning.

Så hvis tagfladen ikke er synlig i nævneværdigt omfang, er der ingen grund til at ofre de ekstra omkostninger der er ved en listedækning.

Tagpap på tage med hældning med lister og med over 20 graders hældning (Listedækning)
Er taghældningen over 20 grader, kan en listedækning anbefales til dig der overvejer at skulle have lagt et nyt tag.

Generelt kan man sige, jo mere hældning, jo flotte vil en listedækning tage sig ud, fordi jo mere synlig er tagfladen.
Et listedækket tagpaptag er et utroligt flot tag, og pryder såvel parcelhuset som ældre bygninger.

Mange arkitekter anbefaler ofte denne tagtype fordi den udstråler stil og klasse.
Listerne bryder det ellers ret monotone udseende, der er ved et almindeligt tagpaptag.

Farveudvalget indenfor tagpaptag er relativt begrænset, og leveres normalt i standardfarverne grå, og sort. Man kan dog med en ekstra leveringstid, og merpris, bestille special farver.

Kvaliteten på tagpap er væsentlig forbedret de senere år. Ud over de to danske producenter Icopal og Phønix, findes der også tyske produkter der er helt på linje med de danske.

Garantien på tagpaptag er ikke prangende, maximalt 15 år.

Levetiden vurderes at være under middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 25-35 år.

Læs mere om Tagpaptag

Tegltag

  • Prisen for et tegltag med vingetegl inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 1.537 pr. m2
  • Prisen for et tegltag med glaserede tagsten inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 1.658 pr. m2

Tegltage er blevet anvendt siden middelalderen, og er kendte for deres store modstands dygtighed overfor vejrliget.

I dag produceres tagsten på store hightech teglværker. Tagsten er i dag et højtudviklet tagprodukt med store variationer i udseende, og er et af de mest vejrbestandige tagmaterialer der findes.

Tegltage kan opdeles i to kategorier: Vingetagsten og Falstagsten.

Vingetegl - Vingetagsten

Vingetegl
Vingetegl, eller vingetagsten som de også kaldes, ses anvendt overalt i byggeriet. De klæder den gamle murermester villa, ældre- & nyere  byejendomme, men også nye parcelhuse og fritidsboliger.

Navnet på tegltypen kommer fra den karakteristiske vinge der i udseende udskiller sig fra fals tagstenene.

Et vingetegltag skal enten understryges, eller der skal monteres et undertag eftersom tagstenene ikke er tætte for slagregn og fygesne.

Farveudvalget indenfor vingetegl er ret omfattende, og leveres fx. i farverne Natur Rød, Mørk Rød, Gul, Mocca, Engoberet Sort, Blådæmpet, Glaseret Sort.

Kvaliteten på vingetegl er i top. Der eksisterer stadig mindre danske teglværker der producerer tegl i prima kvalitet, men i det store hele domineres markedet i dag store tyske og belgiske teglproducenter.

Garantien på vingetegl svinger mellem 30 – 50 år.

Levetiden vurderes at være over middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 50-100 år.

Læs også om letvægtstagsten der er specielt velegnede til montering på tagkonstruktioner der normalt er beregnet til let tag. Se hvor meget de forskellige tagbelægninger vejer.

Læs mere om Tegltag

Fordele og ulemper ved at lægge nyt tag ovenpå det gamle tag

Et af de oftest stillede spørgsmål vi modtager er, om det er OK at lægge et nyt tag ovenpå det gamle eksisterende tag.

Det korte svar er, at der er både åbenlyse fordele, men også visse ulemper.

Bestil gratis konsulentbesøg og tilbud på nyt tag ovenpå gammelt tag her!

Læs mere om…  er det OK at lægge nyt tag ovenpå gammelt tag?

Der er både fordele og ulemper ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle tag
Der er både fordele og ulemper ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle tag.

Hvad er den forventede levetid på forskellige tagtyper?

TagtypeLevetid
Ståltag40-50 år
Bølgeeternittag30-50 år
Eternitskifertag30-50 år
Naturskifertag80-100 år
Tagpaptag 1-lag15-20 år
Tagpaptag 2-lag25-35 år
Tagpaptag (listedækning)20-30 år
Tegltag50-80 år
Betontag40-50 år
Solcelletag m. indbyggede solceller40-50 år*
*) På solcellerne tilbydes 10 års garanti disse kan dog udskiftes individuelt og uafhængigt af resten af taget.

Hvor lang garanti gives der på de forskellige tagtyper?

TagtypeGaranti
StåltagOp til 40 år
Bølgeeternittag15 år
Eternitskifertag15 år
Naturskifertag30 år
Tagpaptag 1-lagOp til 10 år
Tagpaptag 2-lagOp til 15 år
Tagpaptag (listedækning)Op til 15 år
TegltagOp til 50 år
BetontagOp til 30 år
Solcelletag m. indbyggede solceller20 år *
*) Produktgarantien på selve solcelletaget. På solcellerne tilbydes 10 års garanti disse kan dog udskiftes individuelt og uafhængigt af resten af taget.
Læs mere om og beregn pris på solcelletag med integrerede solceller.

Hvad koster tagtilbehør som kviste, udluftningshætter, inddækninger og ovenlysvinduer inkl. montering?

TagtilbehørPris inkl. montering
Ovenlysvinduer (VELUX)8.530-10.500 kr. pr. stk.
Tagaltan (VELUX CABRIO®)49.000 kr. pr. stk.
Tagkvist (Sadeltag-kvist, Rytterkvist, Fladtag-kvist)38.500-59.000 kr. pr. stk.*
70×70 cm. skorstensinddækning4.835 kr. pr. stk.
70×150 cm. skorstensinddækning5.808 kr. pr. stk.
Ø30 cm. pejse-skorstensinddækning2.915 kr. pr. stk.
Skotrender1.150-1.250 kr. pr. lb.m.
Diffusionsåbent undertag150 kr. pr. m².
Tagrender450-715 kr. pr. lb.m.
Tagrendenedløb526-790 kr. pr. lb.m.
Afmontering og deponering af gammelt tag145-510 kr. pr. m².**
*) Afhængig af størrelse, flunke- & tagbeklædning og antal vinduer.
**) Dyrest er afmontering. af eternitskifer (med asbest)

Læs mere om, og prøv vores prisberegner på ovenlysvinduer inkl. montering.

Læs mere om, og prøv vores prisberegner på nye tagrender inkl. montering.

Få besøg af en af vores lokale tageksperter

Nyt-tag.com består af et landsdækkende netværk af lokale tagfirmaer med speciale i nyt tag og tagrenovering. Kom godt i gang med dit tagprojekt ved at bestille et gratis og uforpligtende tagtjek og tilbud allerede i dag! .

Steven -  Kronjylland + Midt- Vestjylland.
Kåret som årets tagdækker 2024.
Steven –
Kronjylland, Himmerland, Midt- & Vestjylland.
Per Dickow - Vest-& Midtsjælland
Per Dickow – Vest-& Midtsjælland
Tagspecialist Sebastian Schweickart - Fyn
Sebastian Schweickart – Fyn
Tagspecialist Tommy Højgaard Sørensen - Sydsjælland & Øerne
Tommy Højgaard Sørensen – Sydsjælland & Øerne
Mads Bak
Mads Bak – Vendsyssel
Michael Avanzini - Nordsjælland & Københavnsområdet
Michael Avanzini – Nordsjælland & Københavnsområdet
Kent Henningsen
Kent Henningsen –
Sønderjylland
Avatar
Alexander Lindeborg Johansen –
Aarhusområdet og Djursland

Læs også

Hvad koster et Ståltag pr. m2. i 2024?

Prisen for et nyt Ståltag inkl. montering og moms fås fra kr.799 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner


Hvad koster et Bølgeeternittag pr. m2. i 2024?

Prisen for et nyt Bølgeeternittag inkl. montering og moms fås fra kr. 661 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner


Hvad koster et Tegltag pr. m2. i 2024?

Prisen for et nyt tegltag inkl. montering og moms fås fra kr. 1.537 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner


Hvad koster et Eternitskifertag pr. m2. i 2024?

Prisen for et nyt Eternitskifertag inkl. montering og moms fås fra kr. 1355 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner

Prisudvikling på nyt tag og tagrenovering

Priser på forskellige typer nyt tag 2023
Priser på forskellige typer nyt tag 2023
Priser på nyt tag pr. m2. i 2021 - med vores prisberegner kan du beregne priser på Tegltag, AeroDek – Decra Ståltag, Metrotile Ståltag, Tagpaptag (Listedækning), Tagpaptag (Alm. Glatdækning), Bølgeeternittag, Eternitskifertag og Naturskifertag
Priser på nyt tag pr. m2. i 2020. Priserne på nyt tag varierer i de forskellige dele af landet.

Læs evt. mere om seneste prisudvikling på byggeri på dst.dk