Hvor meget koster et nyt tagpaptag i 2024?

Prisen for et nyt tagpaptag koster fra 332 – 1.433 kr. pr. m² afhængig af hvilken type tagpaptag og renoveringsform du vælger.
Priserne er senest opdateret i juni 2024.

Prisliste på forskellige former for tagpaptag 2024

RenoveringsformAfmontering af eksisterendeMonteret påAntal tagpaplagPris pr. m2
PlandækningNejEksisterende tagpap1kr. 332
PlandækningNejEksisterende tagpap2kr. 530
PlandækningTagpapNy underpap2kr. 787
PlandækningTagpap og brædder/x-finerNy underpap og brædder/x-finer2kr. 1.130
ListedækningNejEksisterende tagpap1kr. 834
ListedækningTagpapNy underpap2kr. 1.091
ListedækningTagpap og brædder/x-finerNy underpap og brædder/x-finer2kr. 1.433
Alle priser er vejledende og inkluderer materialer, arbejdsløn og moms.
Plandækning med renoveringspap på eksisterende tagpap og nye Velux ovenlysvinduer.
Plandækning på fladt tag med renoveringspap ovenpå eksisterende tagpap inkl. nye oplukkelige Velux ovenlysvinduer og inddækninger.
Ældre træhus i Silkeborg med listedækning
Ældre træhus med ny flot listedækning.

Priseksempler på 100 m2 tagpaptag

De forskellige former for tagpaptag

Tagpaptag anvendes ofte på flade tage, eller tagkonstruktioner med en meget lav hældning. Der er mange gode åbenlyse årsager til at bruge tagpap til disse typer tag.

Tagpap anvendes imidlertid til meget andet end ovennævnte, fx som listedækning på tage med hældning.

Hvor meget koster et tagpaptag i 2024? 2

Listedækning -tagpap med trekantlister med nyt-tag.com

Trekantlisterne monteres med 60 eller 90 cm. afstand som svarer til bredden på tagpaprullerne.

Listedækning er blevet meget populært blandt danske husejere og arkitekter de senere år. Et tagpaptag med lister klæder såvel nyere som ældre bygninger.

Tagfladen bør dog have en minimum hældning på ca. 20 grader for at der skal være en ide’ i at montere et tagpaptag med trekantlister. Jo større hældning jo bedre ser man den flotte struktur listerne giver.

Tagpap er yderst velegnet til tagkonstruktioner med utraditionel udformning eftersom tagpappen er bøjelig og fleksibel og former sig efter taget.

Tagpapbanerne udrulles mellem trekantlisterne og tilrettes. Herefter oprulles tagpaprullerne igen for denne gang at blive påsvejset. Kapperne (tagpappen der skal dække listerne) påsvejses til sidst.

Listedækning er som navnet antyder et tagpaptag med underliggende trekantlister normalt monteret med en afstand af 90, eller 60 centimeter.

Listerne har ingen betydning for tætheden af taget, men er udelukkende monteret af visuelle årsager.

Den ellers lidt kedelige og ensformige udtryk et tagpaptag jo har brydes nu af listerne der blandt andet danner flotte skyggeeffekter og gør taget mere spændende at se på.

Listerne består af enten træ, stenuld, eller stålprofiler der herefter dækkes med tagpap.

Prisen for et listedækket tagpaptag er en del dyrere end et traditionelt tagpaptag primært fordi det tager længere til at montere.

Læs mere om listedækning

Listedækning på stejlt tag

Glatdækning – tagpap på flade tage og tage med hældning med nyt-tag.com

Har du et fladt tagpaptag er der ikke mange andre muligheder en at vælge tagpap, eller tagfolie som tagmateriale. Uanset hvilken type du vælger kræves det at underlaget som ofte er rupløjede tagbrædder, eller krydsfiner er jævn og intakt for et godt resultat.

I renoveringssituationer kan man vælge at lægge den nye tagpap direkte ovenpå det gamle rengjorte tagpaplag. Du bør dog være ret sikker på at der ikke er underliggende skjulte rådskader fra tidligere vandgennemtrængninger. Er du i tvivl bør du vælge at få afmonteret det gamle tagpap først.

Man lægger normalt to lag tagpap. Det første lag er en underpap. Det andet lag er en skiferbestrøet overpap.

Står du eksempelvis og skal have renoveret dit carporttag kan du ofte nøjes med at påsvejse et lag overpap, forudsat at underlaget tillader det.

Husk i så fald at rengøre underlaget grundigt, opskære og fastsømme evt. dampbuler, og evt. grunde med asfaltgrunder inden påsvejsning af det nye lag tagpap.

Tagpaptag med kileløsning – etablering af fald og isolering af flade tage

Hvor meget koster et tagpaptag i 2024? 3

Mange parcelhuse fra specielt 70’erne har et såkaldt build-up tag.

Ofte er taghældningen stort set lig 0, eller der er modsat fald væk fra tagbrønden (nedløbet) grundet at tagkonstruktionen har sat sig gennem årene. Endvidere er tagisoleringen ofte ikke tilstrækkelig for at opfylde nutidens bygningskrav om isoleringstykkelse.

Der er heldigvis en god og økonomisk holdbar løsning på problemerne.

Løsningen hedder en kileløsning. Kileløsningen består i at man opbygger et fald på taget med fx. Rockwool HARDROCK disse har en god isoleringsevne (Lambda 39). Derved ledes regnvandet korrekt ned mod tagbrønden, eller tagrenden.

Samtidigt opnår du en bedre isoleringsevne af tagkonstruktionen uden at skulle afmontere det eksisterende underlag først, eller at skulle efterisolere nedefra.

Ovenpå kileløsningen påsvejses normalt herefter et lag underpap og et lag overpap. Tagkilerne fås også med allerede monteret underpap fra fabrik.

Du kan beregne U-værdien på varme tage ved at efterisolere med Rockwool HARDROCK System for netop dit projekt her U-værdi beregner på varme tage

Hvad koster 1 lag tagpap lagt ovenpå det eksisterende tagpaptag pr. m2?

1 lag tagpap (overpap) lagt ovenpå det eksisterende tagpaptag inkl. montering og moms fås fra kr. 332 pr. m2.

Hvad koster 2 lag tagpap (under- & underpap) inkl. afmontering og deponering det eksisterende tagpaplag pr. m2?

Prisen for 2 lag tagpap (under- & underpap) inkl. afmontering og deponering det eksisterende tagpaplag, montering og moms fås fra kr. 787 pr. m2.

Hvad koster 2 lag tagpap (under- & underpap) inkl. udskiftning af eksisterende brædde- eller x-finer underlag pr. m2?

Prisen for 2 lag tagpap (under- & underpap) inkl. udskiftning af eksisterende brædde- eller x-finer underlag, montering og moms fås fra kr. 1.130 pr. m2.


Comments

 • Kundeservice ,

  Hej Amalia,
  Det er ændre et fladt tag til et hældningstag er et ret omfattende projekt og derfor også relativt bekosteligt. Men det er en god idé eftersom der normalt er færre problemer med tage med hældning frem for et fladt build-up tag. Selvsagt er det en naturlig løsning i forbindelse med efterisolering. Proceduren er følgende:

  • Først renses det eksisterende tag for urenheder og evt. perlesten.
  • Herefter fastskrues fx. reglar til eksisterende åse hvorpå den nye spærkonstruktion opstilles og fastgøres.
  • Eftersom dit hus er fra 1969 vil jeg forvente at det er på sin plads at udskifte sternen til den nye taghøjde. Ellers kan man blot nøjes med at forhøje sternen til den nye sternhøjde.
  • Der efterisoleres ved at udlægge isolering direkte ovenpå det gamle tag og der monteres evt. gangbro
  • Hvis den nye tagkonstruktion er udført som almindeligt sadeltag monteres gavlbeklædning, dette kan undgås hvis taget udføres som et valmet tag.
  • Der monteres nye tagrender og nedløb.
  • Vi anbefaler at der monteres kondensfang der fastgøres med tryimprægnerede strølægter/lister før montering af et ståltag til at optage evt. kondensdryp. Dette er dog ikke et must medmindre taghældningen er under 12 grd.
  • Der lægtes med godkendte taglægter af typen T1 i dimension 38×73 mm.
  • Til sidst monteres det nye ståltag i henhold til producentens anvisninger.

  Alt efter hvilken type ståltag og isoleringstykkelse du ønsker, skal du regne med en pris på mellem 2300-2700 pr. m2. inkl. materialer, arbejdsløn og moms.

  Du er meget velkommen til at kontakte os for et gratis og uforpligtende tilbud.

  Mvh.
  Patrick

 • Amalia ,

  Hej..
  Hvad er prisen hvis jeg vil gerne skifte build-up tag fra 1969 – til et tag med 20 grader hældning med listedækning og isolering – huset er 148 kvm med 5 hætter.

  Mvh Amalia

 • Kommentarer til denne post er lukket.

  Leave a Comment