Tagrender er ikke bare en praktisk foranstaltning der leder regnvandet bort fra huset. De kan faktisk også være med til at give bygningen sit eget særpræg og stil. Der findes mange typer tagrender og udformninger der hver især har sine egne fordele og ulemper. Nedenfor har vi samlet nogle af de almindeligste typer som forhåbentlig kan hjælpe dig hen imod at træffe det rigtige valg. Er du i tvivl om hvilket tagrendesystem der er den bedste for netop dig, er du altid meget velkommen til at kontakte os for yderligere råd og vejledning.

Tagrendetyper

Ståltagrender

Ståltagrenders store styrke kombineret med et rimeligt prisleje gør tagrenderne til et populært valg blandt danske husejere.  Svenske Lindab var blandt de første til at introducere ståltagrender på det danske marked, siden har traditionelle danske firmaer der tidligere udelukkende producerede plasttagrender som fx. Icopal og Plastmo fulgt trop.

lindab tagrender
Billedet viser Lindab Rainline ståltagrender, men vi opsætter naturligvis ståltagrender af alle fabrikater som fx. Icopal, Plastmo, Metrotile etc.

Zinktagrender

Zinktagrender egner sig specielt til klassiske villaer  som patriciervillaer og murermestervillaer. Zinktagrender er skinnende blanke når de er nye, men efter kort tid ændrer de farve og får en mat grå patina. Zinktagrender kan loddes sammen, eller limes med en specialudviklet tagrendelim. Firmaet Rheinzink er den dominerende producent på det danske marked og Europæiske marked.

Zinktagrende
Billedet viser zinktagrende fra vmzinc, men vi fører også tagrender fra populære tagrendeproducenter som Ng-Zink, Plastmo, RheinZink, etc.

AluZink tagrender

AluZink tagrender er stærke tagrender med en kerne af stål belagt med Aluminium og Zink. Kombinationen af aluminium og zink giver en eminent modstandsdygtighed overfor korrosion. AluZink tagrender fås i størrelserne 11 og 12 og er stærke nok til at du kan stille en stige op af tagrenden uden den misformes, eller går i stykker. Mindre ridser der måtte opstå heles automatisk eftersom zink har en medfødt evne til at skjule mindre ridser.

AluZink tagrender er tagrender af stål belagt med en speciel aluminium og zink belægning.

Plasttagrender

Siden ståltagrender vandt indpas på markedet må man nok betegne plasttagrender som værende en uddøende race.  Dette skyldes ikke mindst at de ikke har samme styrke som zink, eller stål overfor slag og solens nedbrydende stråler. De har det med at blive matte og sprøde med årene. Prisforskellen på plastrender og ståltagrender er minimal og monteringstiden den samme.

plasttagrende fra plastmo
Plasttagrende fra Plastmo

Kobbertagrender

Der er flere gode grunde til at vælge kobbertagrender. Ud over en meget lang levetid er kobber et produkt der fra naturens side har indbygget korrosionsbeskyttelse. Den irgrønne patina der med tiden dannes på overfladen beskytter rent faktisk den underliggende kobber mod vejrliget. Kobbertagrender er flotte og æstetiske både når de er nye og efterhånden som de ældes. Tagrenderne produceres i flere udformninger og størrelser fx. med den traditionelle halvrunde form, men også som kvartrund også kaldt arkitekttagrende,og som firkantet.

nye kobbertagrender
Kobbertagrender fås i mange former fx. halvrund (som på billedet), kvartrund, firkantet og trekantet. Prisen for kobbertagrender ligger i den dyre ende, men til gengæld har de en meget lang levetid.

Hvad koster nye færdigmonterede tagrender?

Med vores beregner kan du hurtigt beregne pris på nye tagrender og tagrende tilbehør. Indtast blot antal løbende meter, antal nedløb, antal hjørner (geringer) du får udregnet prisen på: Plasttagrender, Zinktagrender, Ståltagrender, og Kobbertagrender inkl. materialer, moms og montering.

Er det en god idé at montere tagrenderne selv?

Hvis du har fået skruet tommelfingrene ordentlig på kan du spare penge ved selv at opsætte tagrenderne idet du derved sparer arbejdslønnen. Du skal dog være meget omhyggelig med at følge producentens anvisninger til punkt og prikke for at produktgarantien skal være gældende. Eller du kan lade et professionelt tagfirma udføre opgaven. Derved får du som minimum 5 års garanti på arbejdet. Arbejdslønnen for opsætning af et nyt tagrendesystem er til at overse, eftersom arbejdet sjældent varer mere en en dags tid for et alm. parcelhus.

Show Buttons
Hide Buttons