Få et nyt flot solcelletag med indbyggede / integrerede solceller til gavn for dig, klimaet – og din pengepung

Solcelletag med indbyggede solceller
Lindab SolarRoof er et ståltag med indbyggede solceller. Flot solcelletag der minder om et zinktag med stående fals (højfals), men rent faktisk er et stærkt ståltag med indbyggede solceller. Super velegnet til “lette tagkonstruktioner” grundet den lave vægt pr. m2.

Læs mere om ståltag med indbyggede solceller
Beregn lynpris på ståltag med indbyggede solceller


Tegltag med indbyggede solceller
NYHED – Tegltag med indbyggede solceller. Har du et tegltag i dag, og ønsker at bevare huset oprindelige arkitektur mest muligt, er et et tag med solcelletagsten måske lige det rigtige valg for dig. Kan kun anbefales til tagkonstruktioner der er dimensioneret til “tungt tag” fx hvis du allerede har et tegltag i dag.

Læs mere om tegltag med indbyggede solceller
Beregn lynpris på tegltag med indbyggede solceller


Beregn en hurtig overslagspris på solcelletag som ståltag eller tegltag.

Sådan gør du!
Beregn selv en hurtig overslagspris på netop dit solcelletag i nedenstående beregner. Overslagsprisen beregnes øjeblikkeligt og tilsendes din e-mail.

Lindab SolarRoof solcelletag – flot designtag med ståltagets lette vægt og styrke.

Med et Lindab SolarRoof solcelletag med indbyggede / integrerede solceller udnytter du husets største klimaskærm, som jo er taget.

Samtidigt med at du gavner klimaet og din pengepung, er du med til at producere gratis og bæredygtig strøm, til gavn for os alle, og ikke mindst vores efterkommere.

Lindab SolarRoof  med indbyggede solceller er ikke væsentligt dyrere at montere en andre former for ståltag. Solcellerne er integreret i selve tagpladen og er næsten usynlige.

Tagets fine æstetiske linjer minder til forveksling om et traditionelt høj fals tag i zink, men med ståltagets styrke.

Lindab SolarRoof leveres som en færdig tagløsning - alt inklusive
Lindab SolarRoof leveres som en færdig tagløsning – alt inklusive.
Verden behøver energirigtige tagløsninger. Til gavn for os alle. Så brug det store uudnyttede tagareal til noget fornuftigt, ved at producere gratis og bæredygtig strøm.

Udnyt huset største klimaskærm med indbyggede solceller

Lindab SolarRoof DK Ståltag med integrerede solceller 6
Lad dit tag opsamle solens energi. Bare 45 m2. solceller på taget dækker det årlige strømforbrug for en familie på 2 voksne og to børn.

Sådan fungerer Lindab SolarRoof med indbyggede Solceller

 1. Solpanelerne består af solceller, der opfanger sollyset der omdannes til jævnstrøm.
 2. Optimizeren sikrer,  at solcellepanelerne producerer så optimalt som muligt hele tiden. En optimizer er tilsluttet to solcellepaneler.
 3. Omformeren konverterer jævnstrøm til vekselstrøm, og som så kan bruges af husstanden.
 4. Elmåleren sørger for, at du hele tiden kan følge i den mængde elektricitet solpanelerne producerer. Samtidigt kan du se hvor meget du selv bruger, og hvor meget du sælger til elselskabet.
 5. El der ikke bruges af husstanden, videresendes ud i elnettet til glæde for andre.
Sådan fungerer Lindab SolarRoof Solceller
Sådan fungerer Lindab SolarRoof Solceller

Sådan kommer du igang med Solceller

Tagflade & Forudsætninger

Lindab SolarRoof solcelletag med integrerede solceller fungerer, takket være GIGS-teknologi, også godt selv ved mindre optimale lysforhold.

Dette gør solcellepanelerne mere fleksible og fungerer, selv når taghældningen ikke er helt optimal. Det er dog stadig bedst at montere panelerne på en sydvendt tagflade, men øst- eller vest-vendte flader kan også give en god ydelse.

På trods af kontrol på panel niveau er det bedst at have et tagområde fri for forhindringer og skygge, da det kan påvirke den samlede produktion, selvom kun individuelle paneler er berørte.

Når vi udarbejder et tilbud, estimerer vi, hvor egnet et tagområde er, og hvor meget energi, der kan produceres.

Tilbud på solcelletag

Når tilbudsformularen er modtaget indeholdende relevante informationer om dine ønsker og dine kontakt oplysninger, vil du typisk indenfor 1-3 hverdage blive kontaktet af en lokal konsulent med speciale i solcelletag.

Herefter modtager du et specificeret tilbud på dit solcelletag indeholdende produktbeskrivelse og prisspecifikation indenfor blot 2-4 hverdage.

Dermed kan du gratis og uforbindende indhente en fast pris på hvor meget netop din solcelleopgave vil koste indenfor en blot uges tid.

Tilbudsprisen er inklusiv montering, materialer, den elektriske installation og moms, men ekskl. evt. stillads – såfremt opgaven kræver dette.

Tilskudsansøgning til et solcelletag

Mange regeringer i Europa støtter overgangen til bæredygtig udvikling og grøn energi, derfor er der mulighed for, at dit nye Lindab SolarRoof solcelletagtag med integrerede solceller kan få bevilliget tilskud igennem en tilskudsordning.

Hvis det er tilfældet, anbefaler vi, at du indsender din ansøgning om økonomisk støtte så tidligt som muligt.

Elselskabet kontaktes

Når du har accepteret vores tilbud, kontakter vi i fællesskab elselskabet.

Samtidigt sender vi de nødvendige oplysninger og sørger for, at specifikke regler godkendes, før installationen påbegyndes.

Salg af overskydende El

For at elselskabet kan købe den producerede El der ikke forbruges af husstanden, skal der underskrives en aftale mellem dig og Elsselskabet. Kontakt dit Elselskab og bed dem om at sende dig et skema.

Levering og Montering af solcelletag med integrerede solceller

Lindab SolarRoof solcelletag med integrerede solceller leveres sammen med resten af taget.

Sammen med de andre tagmaterialer leveres også tilbehøret, inverteren og optimizeme på byggepladsen.

Vi monterer solcellepanelerne i henhold til vejledningen, og forbereder tilbehøret og fastgørelseselementer til den elektriske installation.

Vi installerer ikke selv de elektriske komponenter, det gør vores elektriker.

Vi  tilslutter og monterer dog optimizerne, så elektrikeren derefter kan godkende dette, og færdiggøre den endelige tilslutning.

Den elektriske installation

Det elektriske stik forbindes med solcellepanelerne, og kabler placeres til den position, hvor inverteren skal monteres.

Inverteren skal monteres og tilsluttes som beskrevet i vejledningen. Inverteren og optimizere kan monteres udendørs og har en høj effektivitet og lang garanti.

Elektrikeren behøver ikke at tilslutte en DC-switch, fordi denne funktion er indbygget i optimizerne. Der kræves imidlertid en vekselstromafbryder mellem inverteren og strømforsyningen.

I kraftstationen er inverteren forbundet til en separat sikring, der er forbundet mellem hovedafbryderen og RCD’en (fejlstromsafbryder).

Tjekliste

Inden elselskabet får besked om færdiggørelsen af installationen, skal der udfyldes en tjekliste.

Tjeklisten sikrer, at installationen er installeret som anført, og opfylder alle sikkerheds- og funktionskrav.

Derefter meddeles elselskabet, at installationen er afsluttet.

Tilskudsgodkendelse

Ansøgningsskemaet vedrørende godkendelse af tilskud til et solcelletag indsendes til myndighederne når installationen er afsluttet.

Kontakt os for yderligere info omkring tagplader med indbyggede solceller.


Tegltag med indbyggede solceller

Hvor meget koster et tegltag med integrerede solceller?

Prisen for et tegltag med integrerede solceller på 150 m2 og med et 5,4 kW solcelleanlæg, uden batteri, koster kr. 430000 svarende til kr. 2.866 pr. m2.

Ønskes et 5,8 KWh batteri inkluderet koster det integrerede solcelletag med Teglsten kr. 496.000, svarende til 3.306 kr. pr. m2.

Prisen for et tegltag med integrerede solcelletagsten kan variere afhængig af tagopgavens kompleksitet.

Hvor meget koster et solcellebatteri i
2023
?

Prisen for et solcellebatteri afhænger af størrelsen som angives i kW (Kilowatt), med andre ord et udtryk for batteriets kapacitet.

 

 • Et solcellebatteri på 3,6 kW der normalt er tilstrækkeligt til at dække en hustand på 2-3 personer koster omkring kr. 50.000
 • Et batteri på 5,8 kW (3-5 pers.) koster ca. kr. 63.000.
 • Et solcellebatteri på 8,7 kW (7-9 pers.) koster ca. kr. 81.000.
Flot og diskret tegltag med indbyggede solceller
Flot og diskret tegltag med indbyggede solceller
Solcellebatteri
Gem din egen gratis "hjemmelavede strøm" til brug senere, i stedet for at købe den dyrt af elselskabet fx. om aftenen. Et solcellebatteri på 5,8 kW (3-5 pers.) koster ca. kr. 63000 og er på sigt en god investering.

Hvor meget koster et solcelletag med indbyggede solceller i 2023?

Prisen pr. m2 for et solcelletag med indbyggede solceller afhænger primært af hvor mange solcelle paneler der monteres, og som igen afhænger familiens størrelse og forbrug. Som tommelfingerregel koster et solcelletag mellem 2200-2800 DKK pr m2. inkl. montering

Beregn din pris online på solcelletag med indbyggede solceller


Hvor mange m2 solceller kræver det at dække en normal families årlige elforbrug?

En typisk dansk familie på 2 voksne og 2 børn bruger ca. 5500 kWh på årsbasis.
Dette svarer til, at der på solcelletaget skal monteres ca. 45 m2 solceller for at dække det årlige strømforbrug.


Hvorfor skal jeg vælge et solcelletag med indbyggede / integrerede solceller?

Fordelene ved et solcelletaget er mange:

 • Solcelletaget producerer ingen drivhusgasemissioner under elproduktionen.
 • Solcellerne er kulstofneutrale efter blot 2 år.
 • Hvis du alligevel står og skal have nyt tag, er et solcelletag bestående af ståltagplader med indbyggede solceller en oplagt mulighed for at tjene investeringen hurtigere hjem, samtidigt med at du gavner miljøet.
 • I og med, at solpanelerne er en integreret del af ståltaget, reduceres risikoen for utætheder mellem solcellerne og tagpladerne.
 • De indbyggede solceller er praktisk talt usynlige hvis du vælger et Lindab SolarRoof ståltag
 • Der tilbydes 10 års produktgaranti på solpanelerne, og en outputgaranti på hele 25 år. Tagpladerne, og dermed solcellerne, kan udskiftes individuelt eftersom solcellerne er indbygget i selve ståltaget.