Gode råd og priser på udskiftning af eternittag, med og uden asbest

Tagsider med gammelt eternittag og nyt eternittag - Udskiftning af eternittag - eternitudskiftning
Prisen på udskiftning af et asbestholdigt bølgeeternittag koster fra kr. 766 pr. m2 inkl. afmontering, deponering af de gamle tagplader, levering og montering af nye asbestfrie tagplader inkl. moms.
Priserne er senest opdateret april 2024.

Prisliste på udskiftning af eternittag i 2024

Udskiftning af:Afmontering og deponeringLevering & MonteringSamlet pris pr. m2
Bølgeplader med/uden asbestkr. 263kr. 503kr. 766
Eternitskifre med asbestkr. 825kr. 1.006kr. 1.831
Eternitskifre uden asbestkr. 450kr. 1.006kr. 1.456
Eternitskifertagene indeholder tillige levering og montering af banevare undertag. Alle priser er vejledende inkl. moms.

Eternitpladerne kan indeholde asbestfibre

Der er flere ting man skal være opmærksom på når man står foran en eternitudskiftning. For det første er det vigtigt at undersøge om tagpladerne indeholder asbest inden du kaster dig ud i at udskifte taget. Hvis pladerne indeholder asbest skal der tages helt særlige forholdsregler i forbindelse med udskiftningen. Bliv klogere på hvad dette indebærer ,og meget mere, i denne artikel.

Sådan tjekker du om dit eternittag indeholder asbest

Du kan se på dine tagplader om de indeholder asbest ved at kigge på nummeret produktionsnummeret på pladen, men man kan også få en idé om det hvis man kender alderen på sit eternittag.

Er taget lagt før 1987 – 1988 er det sandsynligt at tagpladerne indeholder asbest.

 • Er det første tal 0 eller 1 er der asbest i pladen
 • Er det første tal 4 eller 5 er pladen asbestfri

Billedet viser asbestfibre set i et mikroskop og produktionsnummeret der er indstemplet på pladen.

Forholdsregler ved udskiftning af eternittagplader der indeholder asbest

Indeholder tagpladerne asbest er der særlige regler der skal overholdes i forbindelse med udskiftningen. Årsagen er, at asbeststøv er sundhedsskadelig ved indånding og kan give alvorlige lungeskader, til og med lungekræft.

Husk også at udskifte de gamle taglægter i forbindelse med udskiftningen af tagpladerne.
 • Afdæk med fx. afdækningsplast på områder der er særligt udsatte for at stumper og støv kan falde ned. Dermed er det også nemmere at få ryddet op.
 • Hele eternitplader kan nedtages som de er, men stumper og støv skal pakkes ind i tætsluttende poser.
 • Er pladerne meget porøse bør man begrænse muligheden for at småstumper og støv ikke falder ned på loftet eller på jorden nedenfor.
 • Brug støvmaske for at beskytte luftvejene mod asbeststøvet.
 • Transporter affaldet forsvarligt under transport/bortkørslen.
 • Affaldet skal afleveres på genbrugspladen. På de fleste genbrugspladser skal du kontakte personalet først for nærmere anvisninger og mod at betale for at komme af med det asbestholdig eternit.

Husk også at udskifte de gamle taglægter i forbindelse med udskiftningen af tagpladerne.

Det er en god ide at holde arbejdspladsen ren og rydelig mens du udskifter dit tag. Både for din egen og miljøets skyld.
Det er vigtigt at holde arbejdspladsen ren og rydelig mens du udskifter dit tag. For din egen og miljøets skyld.
Landsdækkende professionel udskiftning af gamle asbestholdige eternitskifre med nye flotte asbestfrie skifre.
Nyt-tag.com tilbyder landsdækkende professionel udskiftning af gamle asbestholdige eternitskifre med nye flotte asbestfrie skifre eller bølgeplader. Bestil et gratis tagtjek og tilbud.

Vil du vide mere kan du downloade asbest vejledningen fra Dansk Asbestforening (PDF).

Se også denne video fra TV2-Lorry der viser hvordan man ikke skal fjerne asbest.

Aflever dine asbestholdige tagplader på genbrugspladsen, eller få kørt dem på deponi hvis du skal af med mange plader.

Asbestholdige eternittagplader afleverer du på genbrugspladsen, men kun hvis det drejer sig om få tagplader.

De asbestholdige tagplader skal indpakkes i klare dobbelte og forseglede plastposer med en skriftlig advarsel om at de indeholder asbest.

Hvis det drejer sig om et helt tag bestilles en speciel aflukket container der køres på deponi af vognmandsfirmaet, og der afregnes pr. vægt.

I mange kommuner skal man ansøge om tilladelse om at komme af med asbesten på forhånd – altså INDEN arbejdet påbegyndes.

Professionelle tagfirmaer med speciale i udskiftning af eternittag benytter normalt en lukket container der opstilles på byggepladsen, og køres på deponi når den er fyldt op. Denne udgift er normalt inkluderet i tilbuddet fra tagfirmaet med mindre andet er aftalt.

Asbestholdige Eternitplader afleveres på genbrugspladsen

Kan jeg selv udskifte taget?

Svaret er umiddelbart – Nej.
Medmindre at du selv har håndværksmæssig erfaring, er adræt, og har en masse venner du kan trække på til at hjælpe dig med projektet. Det er et tungt og potentielt farligt arbejde hvis det ikke udføres korrekt.

Her er årsagerne:

En eternit udskiftning er på mange måder et både farligt og samtidigt et meget tungt arbejde.

 • Farligt – fordi der er risiko indånding af asbeststøv.
 • Farligt – fordi der er risiko for at forurene omgivelserne og boligen.
 • Farligt – Fordi der er risiko for at falde ned af taget. Det kræver mange års træning og erfaring at færdes sikkert på et tag – samtidigt med at man bærer rundt på tunge materialer.
 • Tungt – fordi man skal huske på at materialerne skal både ned, op igen, og bortskaffes. Så der er rigtigt mange tons der skal flyttes rundt på i forbindelse med udskiftning af Eternittag.

Er det en god idé at få efterisoleret loftet i forbindelse med en tagrenovering?

Ja – det er en rigtig god idé at få isoleret loftet yderligere mens pladerne er afmonteret. Et velisoleret loft bør have en isoleringstykkelse på 300-400 mm. Faktisk er det et krav, at du sikrer at loftet er tilstrækkeligt isoleret i forbindelse med en udskiftning af det gamle eternittag såfremt det kan betale sig. – og det kan det ofte.

Efterisolering af loft i forbindelse med udskiftning af eternittag
Det er en rigtig god idé at få efterisoleret loftet i forbindelse med udskiftning af eternittaget. Det er nemmere, og dermed billigere, at udføre efterisoleringen mens tagpladerne er afmonteret.
Udskiftning af eternittag med efterisolering og hævning af gangbro
I dette tilfælde efterisoleres med 150 mm isolering og gangbroen hæves tilsvarende. Læg også mærke til at de eksisterende taglægter udskiftes med nye godkendte taglægter af typen T1 C18 (38×73 mm) der er bredere, og mere trædesikre, end dem man brugte tidligere (38×57 mm.)

4 populære alternativer til eternittag

Hvis du alligevel skal have skiftet dit gamle eternittag, men samtidigt ønsker at ændre tagets udseende og stil, er der heldigvis flere gode alternativer at vælge imellem. Herunder finder du de 3 mest populære alternativer vores kunder vælger når de skal have skiftet tag.

Lindab Kliktag: ståltaget der minder om et traditionelt zinktag.

Ståltag med tegl-look eller zinktag-look

Et ståltag er et yderst populært alternativ og har følgende fordele:

 • Garantien på ståltage er typisk længere. Der gives op til 40 års producentgaranti.
 • Ståltage vejer kun mellem 4-7 kg/m2 og er derfor særdeles velegnede til at lægge direkte ovenpå dit nuværende tag.
 • Hvis du vælger at bevare dit gamle tag som undertag, sparer du tusindvis af kroner til afmontering og deponering af dit gamle tag.
 • Ståltage koster cirka det samme som bølgeeternit, og er meget billigere end et eternitskifertag med hensyn til arbejdsløn. Hurtigere monteringstid.
Ståltag - Lindab Topline 40
Lindab Topline 40 – et ståltag med tegl-look.

Ståltag eller tegltag med integrerede og næsten usynlige solceller

Energipriserne og verdenstemperaturen går kun én vej – opad.

Derfor vælger flere og flere at skifte til et solcelletag når de alligevel står for at skulle have skiftet det gamle. Traditionelle solcellepaneler pynter ikke lige frem i gadebilledet. Mange af os vil nok mene, at de er direkte skæmmende at se på. Heldigvis findes der i dag tagmaterialer med indbyggede solceller, som er meget mindre iøjnefaldende, og som produktionsmæssigt er helt på linje med traditionelle solcellepaneler.

Hvis du vil vide mere om solcelletage med indbyggede solceller, kan du finde yderligere information på solcelletag.solar. Her kan du også beregne pris, og hvor meget du sparer ved at investere i et solcelletag.

Close up ståltag med integrerede solceller
Tegltag med indbyggede solceller
Billedet viser et tegltag med integrerede solceller.
OBS. Hvis du har ønske om at udskifte dit eternittag til et tegltag, bør du sikre dig, at din nuværende spærkonstruktion er dimensioneret til at kunne bære et tegltag, idet det er et “tungt tag”. Er dine spær dimensioneret til et “let tag” kan man i mange tilfælde forstærke dine nuværende spær til at kunne bære tagsten med solceller. Vores tagspecialister vil kunne hjælpe dig med at vurdere/beregne dette. Start med at bestille et gratis tagtjek og tilbud.

Hvad koster udskiftning af et bølgeeternittag pr. m2?

Prisen for udskiftning et bølgeeternittag i 2024 inkl. montering og moms koster fra kr. 766 pr. m2.

Beregn dit eget tilbud på 2 min.


Hvad koster udskiftning af et eternitskifertag indeholdende asbest pr. m2?

Prisen for udskiftning et eternitskifertag indeholdende asbest i 2024 inkl. montering og moms koster fra kr. 1.831 pr. m2.

Beregn dit eget tilbud på 2 min.


Hvad koster udskiftning af et eternitskifertag der ikke indeholder asbest pr. m2?

Prisen for udskiftning et eternitskifertag der ikke indeholder asbest i 2024 inkl. montering og moms koster fra kr. 1.456 pr. m2.

Beregn dit eget tilbud på 2 min.

Hvis du vil vide mere om de forskellige typer af eternittag, anbefaler vi at du besøger Alt du bør vide om nyt eternittag.