Pris på nyt tag

Prisen for et nyt tag koster fra 400 – 2.500 kr. pr. m² afhængig af hvilken tagtype du vælger. Priserne er senest opdateret i maj 2023. Nedenfor finder du vores prisberegner, vejledende kvadratmeterpriser og priseksempler på nyt tag og tagrenovering.

Prisberegner på nyt tag

Med vores prisberegner kan du selv beregne pris på nyt tag på få sekunder. Du får endda beregnet pris på hele 9 typer tag samtidigt, så du kan sammenligne priserne på de forskellige tagtyper.

Beregn pris på nyt tag slider
Hvor nøjagtig er jeres prisberegner og hvad er indbefattet i prisen?
 • Normalt 1-plans parcelhus med et sadeltag på Max. 30 graders hældning
 • 1 skorstensinddækning
 • 2 udluftningshætter
 • Standard tagrende system

Svarer dit hus nogenlunde til ovenstående kan du regne med prisen indenfor en margen på +/- 10%.

Er dit hus i flere etager, har en større taghældning, har kviste eller ovenlysvinduer, er svært tilgængelig, eller på anden måde besværliggør arbejdet skal du påregne en merpris på dette.

Kræver opgaven fx. at der skal opstilles stillads skal der påregnes merpris for dette. Du kan beregne en hurtig pris på stillads leje bestille tilbud online.

Beregn pris på nyt tag med din tablet, computer eller mobil
Prøv også vores tilbudsberegner på nyt tag der giver dig en langt mere nuanceret pris på netop dit tag end prisberegneren. Mulighed for at medregne tagrender, skotrender, ovenlysvinduer og efterisolering.

Vejledende kvadratmeterpriser på nyt tag

TagtypePris pr. m²
StåltagKr. 700 – 950 pr. m²
BølgeeternittagKr. 700 – 850 pr. m²
EternitskifertagKr. 1.200 – 1.850 pr. m²
NaturskifertagKr. 1.960 – 2.150 pr. m²
Tagpaptag 1-lagKr. 400 – 500 pr. m²
Tagpaptag 2-lagKr. 850 – 950 pr. m²
Tagpaptag (listedækning)Kr. 1.060 – 1.250 pr. m²
TegltagKr. 1.200 – 1.850 pr. m²
BetontagKr. 950 – 1.450 pr. m²
Solcelletag m. indbyggede solcellerKr. 2.000 – 3.500 pr. m² *
Hvad indeholder de vejledende kvadratmeter priser?

Tabellen viser hvor meget de enkelte tagtyper koster pr. m². Priserne indeholder som udgangspunkt tagmaterialer, arbejdsløn (montering) og moms. Kræver tagopgaven at der skal opstilles stillads skal der påregnes merpris for dette.
*) Prisen afhænger af størrelsen (familiens behov i kWh) og om anlægget skal være med eller uden batteri.
Produktgarantien på selve taget. På solcellerne tilbydes 10 års garanti men som kan udskiftes individuelt.
Læs mere om og beregn pris på solcelletag med integrerede solceller.

Priseksempler på nyt tag

Herunder finder du 12 priseksempler på populære typer nyt tag. Priserne er senest opdateret i maj 2023.

Se priseksempel på:

Som det fremgår af ovenstående priseksempler varierer priserne ganske meget. Prøv om du kan finde en tagtype der passer både boligens stil – og din pengepung naturligvis. Når du har fundet det helt rigtige tag for netop dig, kan du nemt og hurtigt beregne en overslagspris på netop dit nye tag ved at benytte vores online pris beregner.

Det er som sagt ikke helt ligegyldigt når det kommer til valget af den rigtige type tag. Taget bør passe til husets stil. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal vælge den samme tagtype som du har i dag, men rent arkitektonisk kan det anbefales at du ikke divergerer alt for langt fra den tagtype som arkitekten i sin tid havde tænkt sig.

Hvordan kan jeg spare penge på tagrenovering og hvad afgør hvor meget det koster?

Prisen for en tagrenovering er forskellige fra tag til tag, og prisen på en tagudskiftning afhænger ikke kun af materialevalget, men også tagopgavens kompleksitet og omfang.

Prisestimater er ofte forbundet med en vis usikkerhed, og faktorer såsom om tagrenoveringen kræver at der skal opstilles et stillads eller ej, kan have stor indflydelse på projektets samlede pris. Men der er også andre faktorer der spiller ind:

 • Taghældningen – Jo større taghældning desto dyrere er det at få lagt nyt tag. Dette skyldes at stejle tage er mere tidskrævende at montere og derfor er arbejdslønnen tilsvarende dyrere. Med et stejlt tag menes fra 25-30 graders taghældning og opefter.
 • Tagtilbehør som tagkviste, ovenlysvinduer, skotrender, udluftningshætter og skorstensinddækninger er ligeledes med til at øge den samlede tagrenoveringspris betragteligt. Dette skyldes naturligvis at tagtilbehøret, i sig selv, indebærer en meromkostning, men også at det er meget mere tidskrævende at udføre et tag med mange brud på tagfladen, fremfor et tag med næsten ingen.
 • Hvor du bor (din landsdel) betyder også noget for hvor meget du skal betale for dit nye tag. Om du bor i Jylland, på Fyn, eller på Sjælland er dog ikke det mest afgørende for prisen. Tilbuddet fra håndværkeren er som regel dyrere omkring de større byer end på landet – ligesom det er med boligpriserne.
 • Medbyg er nok der hvor du kan spare flest penge på dit tagprojekt. Ofte skal det gamle tag afmonteres og deponeres forsvarligt, og har du energien og evnerne til selv at foretage afmonteringen kan du typisk spare mellem 30.000-60.000 kr. på dit tagprojekt. Asbestholdige tagmaterialer er de dyreste af få afmonteret og bortskaffet, så her sparer man mest. Du bør dog være opmærksom på, at det ikke er alle tagfirmaer der vil tillade medbyg, fordi der kan være nogle forsikringsmæssige og lovmæssige aspekter involveret.

Hvilke typer nyt tag er de mest populære i 2023 ?

Ståltag

Skal du have nyt tag er et ståltag værd at overveje fordi de er flotte, relativt billige, og holder i rigtigt mange år.

Ståltage bliver et mere og mere almindeligt syn når man bevæger sig rundt i landet, og det er der flere gode grunde til.

De første ståltage dukkede op som tagbeklædning til boliger i slutningen af 1970 erne, og er nu om dage vel nok en af de mest udbredte udbredte tagtyper i Danmark.

Ståltag
Sådan kunne dit tag komme til at se ud med et nyt Ståltag med hele 40 års garanti.

Formentlig har Dansk Eternits fadæse med smuldrende tagplader i midten af firserne bevirket, at mange husejere valgte at se sig om efter alternativer til Eternittag. Og her var et ståltag et oplagt alternativ.

Fællesnævneren for de fleste ståltag er, at de består af en galvaniseret stålkerne der herefter er overfladebehandlet på forskellig vis.

Kvaliteten af overfladebehandlingen er afgørende for ståltagpladens evne til at modstå det danske vejrlig. Det er her forskellen viser sig blandt producenterne af ståltag, som også afspejler sig i hvor lang tid garanti den enkelte producent giver.

Garantiperioden på ståltage svinger mellem 20-40 år.

Levetiden for ståltage vurderes at være middel sammenlignet med andre tagmaterialer, hvilket vil sige et sted mellem 40-60 år.

Prisen for et nyt færdigt ståltag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 799 pr. m2.

Står du foran at skulle have nyt tag, er et ståltag absolut værd at overveje.

Læs mere om Ståltag

Eternittag

Der er nok ikke mange danske boligejere der ikke kender til et Eternittag, eftersom man estimerer, at der ligger Eternittag på over 1 million boliger rundt omkring i landet.

I starten af 1950erne begyndte man for alvor at benytte Eternit som tagbeklædning. Dels på grund af at det var nemmere og hurtigere at lægge, men også billigere, end fx at tegltag.

Selvom man allerede fra starten af 1970erne har vist, at eternittagplader indeholdte asbest og dermed kunne udgøre en sundhedsrisiko, fortsatte man med at producere asbestholdige eternitplader helt op til midten af 1980erne.

Eternittag
Sådan kunne dit tag komme til at se ud med et nyt Eternit Toscanatag.

I 1986 blev asbest i tagplader og andre byggematerialer forbudt ved lov, og Dansk Eternit blev lynhurtigt tvunget til at omlægge produktionen til at tagpladerne nu ikke måtte indeholde asbest. Dette skulle senere vise sig at give alvorlige problemer.

Det viste sig nemlig efter få år, at tagpladerne smuldrede. Tusindvis af husejere måtte igen punge ud for endnu en eternitudskiftning.

Dansk Eternit tilbød at betale en lille del af omkostningerne til de uheldige husejere, som dog langtfra dækkede den faktiske merudgift for den enkelte husejer. Dansk Eternit afsatte penge til en fond, og rekonstruere herefter selskabet.

I dag hedder producenten af Eternittagplader Cembrit A/S, og der er ikke længere problemer med produkterne. Så selvom historien bag Eternit er lidt tvivlsom, kan du roligt vælge et Eternittag, hvis du står og skal have nyt tag.

Der findes 3 typer Eternittag:

 • Bølgeeternit  findes som B5 tagplader, B6 tagplader, B7 tagplader, og B9 tagplader.
 • Eternitskifer  findes som rektangulære Eternitskifre, diagonalt oplagte kvadratiske Eternitskifre, og Westerland skifre.
 • Toscana  er den nyeste model med et helt unikt udseende.

Kvaliteten på Eternittagplader er igen i top (på trods af tidligere vanskeligheder, se ovenfor), og egner sig fint til det danske klima.

Garantien på Eternit er dog ikke specielt imponerende, nemlig blot 15 år.

Levetiden vurderes at være lidt under middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 30-50 år.

Prisen for et nyt Eternittag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 661 pr. m2

Står du og skal have et nyt tag, er et Eternittag værd at tage med i overvejelserne.

Læs mere om Eternittag

Solcelletag i stål eller tegl med indbyggede solceller

Solcelletage er blevet en af de mest efterspurgte tagtyper i Danmark. Ikke mindst grundet de kraftig stigende energipriser vi har oplevet på det seneste og usikkerheden om en stabil energiforsyning.

Også forsyningssikkerheden er en faktor når der skal tages stilling til om man skal investere i et solcelletag. Og så er det jo en rar tanke, at man kan være mere eller mindre selvforsynende med elektricitet til at drive varmepumpen, tænde for julebelysningen med god samvittighed, eller oplade sin Elbil.

Billedet viser et Tegltag med indbyggede solceller
Billedet viser et Tegltag med indbyggede solceller
Kan det betale sig at investere i et solcelletag?
Se videoen om hvor meget Gerts solcelletag kostede ham, hvor lang den forventede tilbagebetalingstid er, og hvor mange penge han sparer om året.

Solcelletage med indbyggede solceller kan fås i 3 forskellige udseender:

 • Traditionelt tegltag med solceller. Mærker som Solarti og Linea.
 • Ståltag med solceller i zinktag-look. Mærker som Lindab SolarRoof og Roofit.
 • Tagpaneler med solceller og et moderne udseende. Mærker som Ennogie, Solartag, Koncept Roof og Tesla.

Prisen for et solcelletag med indbyggede solceller koster fra 1.495- 3.150 kr. pr m2 inkl. montering. Prisen afhænger af typen, tagarealet, opgavens omfang og kompleksitet, og ikke mindst, om du vælger om det skal være med eller uden solcellebatteri.

Reducer hele hustandens CO2-aftryk betydeligt ved at investere i et solcelletag når du alligevel skal skifte tag, eller ha’ et nyt.

Læs mere om priser på solcelletage og om de forskellige typer her

Tagpaptag

Tagpap har været anvendt til alle former for tage i snart et århundrede. De tider er forbi hvor der faktisk var pap i tagpap. I dag er tagpap et højtudviklet tagprodukt med stor fleksibilitet og er yderst vejrbestandig.

Tagpap på flade tage (Glat dækning)
Traditionelt har tagpap i stort omfang været anvendt på især flade tage. Det er den tagbeklædning der ifølge gældende regler kan lægges helt ned til en taghældning på kun 25 mm. pr. meter.

Det er der næsten ingen andre typer tagbelægning der kan, ud over EPDM tagdug som også svejses sammen i overlæggene, ligesom tagpap.

Svejsning af tagpap på fladt tagpaptag
Danske husejere vælger i stigende omfang tagpaptage. Det kan der være flere gode grunde til.

Tagpap på tage med hældning og med op til 20 graders hældning (Glat dækning)
Er der kun en mindre hældning på taget anbefaler vi at man blot nøjes med glat dækning (uden lister).
Årsagen er, at en glat dækning er en del billigere end en listedækning.

Så hvis tagfladen ikke er synlig i nævneværdigt omfang, er der ingen grund til at ofre de ekstra omkostninger der er ved en listedækning.

 • Prisen for et tagpaptag (1.lag) på fladt tag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 400 pr. m2
 • Prisen for et tagpaptag (2.lag) på fladt tag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 850 pr. m2

Tagpap på tage med hældning med lister og med over 20 graders hældning (Listedækning)
Er taghældningen over 20 grader, kan en listedækning anbefales til dig der overvejer at skulle have lagt et nyt tag.

Generelt kan man sige, jo mere hældning, jo flotte vil en listedækning tage sig ud, fordi jo mere synlig er tagfladen.
Et listedækket tagpaptag er et utroligt flot tag, og pryder såvel parcelhuset som ældre bygninger.

Mange arkitekter anbefaler ofte denne tagtype fordi den udstråler stil og klasse.
Listerne bryder det ellers ret monotone udseende, der er ved et almindeligt tagpaptag.

Prisen for et listedækket tagpaptag inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 1.060 pr. m2

Farveudvalget indenfor tagpaptag er relativt begrænset, og leveres normalt i standardfarverne grå, og sort. Man kan dog med en ekstra leveringstid, og merpris, bestille special farver.

Kvaliteten på tagpap er væsentlig forbedret de senere år. Ud over de to danske producenter Icopal og Phønix, findes der også tyske produkter der er helt på linje med de danske.

Garantien på tagpaptag er ikke prangende, maximalt 15 år.

Levetiden vurderes at være under middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 25-35 år.

Læs mere om Tagpaptag

Tegltag

Tegltage er blevet anvendt siden middelalderen, og er kendte for deres store modstands dygtighed overfor vejrliget.

I dag produceres tagsten på store hightech teglværker. Tagsten er i dag et højtudviklet tagprodukt med store variationer i udseende, og er et af de mest vejrbestandige tagmaterialer der findes.

Tegltage kan opdeles i to kategorier: Vingetegl og fals tagsten.

Vingetegl - Vingetagsten

Vingetegl
Vingetegl, eller vingetagsten som de også kaldes, ses anvendt overalt i byggeriet. De klæder den gamle murermester villa, ældre- & nyere  byejendomme, men også nye parcelhuse og fritidsboliger.

Navnet på tegltypen kommer fra den karakteristiske vinge der i udseende udskiller sig fra fals tagstenene.

Et vingetegltag skal enten understryges, eller der skal monteres et undertag eftersom tagstenene ikke er tætte for slagregn og fygesne.

 • Prisen for et tegltag med vingetegl inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 1.537 pr. m2
 • Prisen for et tegltag med glaserede tagsten inkl. materialer, arbejdsløn og moms koster fra kr. 1.658 pr. m2

Farveudvalget indenfor vingetegl er ret omfattende, og leveres fx. i farverne Natur Rød, Mørk Rød, Gul, Mocca, Engoberet Sort, Blådæmpet, Glaseret Sort.

Kvaliteten på vingetegl er i top. Der eksisterer stadig mindre danske teglværker der producerer tegl i prima kvalitet, men i det store hele domineres markedet i dag store tyske og belgiske teglproducenter.

Garantien på vingetegl svinger mellem 30 – 50 år.

Levetiden vurderes at være over middel sammenlignet med andre typer tagbelægning, hvilket vil sige et sted mellem 50-100 år.

Overvejer du at få et nyt tegltag, står vi altid klar med yderligere information og vejledning. Det bedste er at skrive til os via vores kontaktformular.

Læs mere om Tegltag

Fordele og ulemper ved at lægge nyt tag ovenpå det gamle tag

Et af de oftest stillede spørgsmål vi modtager er, om det er OK at lægge et nyt tag ovenpå det gamle eksisterende tag.

Det korte svar er, at der er både åbenlyse fordele, men også visse ulemper.

Bestil gratis konsulentbesøg og tilbud på nyt tag ovenpå gammelt tag her!

Læs mere om…  er det OK at lægge nyt tag ovenpå gammelt tag?

Der er både fordele og ulemper ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle tag
Der er både fordele og ulemper ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle tag.

Hvor længe holder et tag?

TagtypeLevetid
Ståltag40-50 år
Bølgeeternittag30-50 år
Eternitskifertag30-50 år
Naturskifertag80-100 år
Tagpaptag 1-lag15-20 år
Tagpaptag 2-lag25-35 år
Tagpaptag (listedækning)20-30 år
Tegltag50-80 år
Betontag40-50 år
Solcelletag m. indbyggede solceller40-50 år*
*) På solcellerne tilbydes 10 års garanti disse kan dog udskiftes individuelt og uafhængigt af resten af taget.

Hvor lang garanti gives der på de forskellige tagtyper?

TagtypeGaranti
StåltagOp til 40 år
Bølgeeternittag15 år
Eternitskifertag15 år
Naturskifertag30 år
Tagpaptag 1-lagOp til 10 år
Tagpaptag 2-lagOp til 15 år
Tagpaptag (listedækning)Op til 15 år
TegltagOp til 50 år
BetontagOp til 30 år
Solcelletag m. indbyggede solceller20 år *
*) Produktgarantien på selve solcelletaget. På solcellerne tilbydes 10 års garanti disse kan dog udskiftes individuelt og uafhængigt af resten af taget.
Læs mere om og beregn pris på solcelletag med integrerede solceller.

Hvad koster tagtilbehør som kviste, udluftningshætter, inddækninger og ovenlysvinduer?

TagtilbehørPris inkl. montering
Ovenlysvinduer (VELUX)kr. 8.530-10.500 pr. stk.
Tagaltan (VELUX CABRIO®)kr. 49.000 pr. stk.
Tagkvist (Sadeltag-kvist, Rytterkvist, Fladtag-kvist)kr. 38.500-59.000 pr. stk.*
70×70 cm. skorstensinddækningkr. 4.835 pr. stk.
70×150 cm. skorstensinddækningkr. 5.808 pr. stk.
Ø30 cm. pejse-skorstensinddækningkr. 2.915 pr. stk.
Skotrenderkr. 1.150-1.250 pr. lb.m.
Diffusionsåbent undertagkr. 150 pr. m².
Tagrenderkr. 450-715 pr. lb.m.
Tagrendenedløbkr. 526-790 pr. lb.m.
Afmontering og deponering af gammelt tagkr. 145-510 pr. m².**
*) Afhængig af størrelse, flunke- & tagbeklædning og antal vinduer.
**) Dyrest er afmontering. af eternitskifer (med asbest)

Hvad koster et Ståltag pr. m2. i 2023?

Prisen for et nyt Ståltag inkl. montering og moms fås fra kr.799 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner


Hvad koster et Bølgeeternittag pr. m2. i 2023?

Prisen for et nyt Bølgeeternittag inkl. montering og moms fås fra kr. 661 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner


Hvad koster et Tegltag pr. m2. i 2023?

Prisen for et nyt tegltag inkl. montering og moms fås fra kr. 1.537 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner


Hvad koster et Eternitskifertag pr. m2. i 2023?

Prisen for et nyt Eternitskifertag inkl. montering og moms fås fra kr. 1355 pr. m2.

Prøv også vores tilbudsberegner

Bestil gratis konsulentbesøg og få en fast pris på nyt tag

Tilbudsservicen er landsdækkende, gratis og uforpligtende. Så du har alt at vinde – intet at tabe.

Her kan du få beregnet tilbud på netop dit tag udført af din lokale tagspecialist.
Du vil modtage tilbuddet pr. e-mail få dage efter besigtigelsen af opgaven.

Sådan gør du:

 • Klik på knappen herunder for at bestille tilbud på netop dit tag.
 • Beskriv kort opgaven som fx nuværende tagtype, ny tagtype, taghældning og tagareal hvis du kender sidstnævnte, gerne også andre lignende relevante informationer.
 • Du vil blive kontaktet for at træffe aftale om en besigtigelse og rådgive dig om mulighederne og evt. alternativer.
 • Få dage efter modtager du tilbud pr. e-mail – gratis og uforpligtende.
 • Du kan nu i ro og mag sidde og sammenligne de tilbud du har indhentet, og frit vælge det tilbud du synes er mest attraktivt, eller takke nej til dem alle – helt uforbindende.

Prisudvikling på tagrenovering

Priser på forskellige typer nyt tag 2023
Priser på forskellige typer nyt tag 2023
Priser på nyt tag pr. m2. i 2021 - med vores prisberegner kan du beregne priser på Tegltag, AeroDek – Decra Ståltag, Metrotile Ståltag, Tagpaptag (Listedækning), Tagpaptag (Alm. Glatdækning), Bølgeeternittag, Eternitskifertag og Naturskifertag
Priser på nyt tag pr. m2. i 2020 – med vores prisberegner kan du beregne priser på Tegltag, AeroDek – Decra Ståltag, Metrotile Ståltag, Tagpaptag (Listedækning), Tagpaptag (Alm. Glatdækning), Bølgeeternittag, Eternitskifertag og Naturskifertag. Priserne på nyt tag varierer i de forskellige dele af landet.

Læs evt. mere om priser på byggeri på dst.dk