Listedækning trender her i 2022 blandt danske husejere. Et listedækket tagpap tag udstråler stil og kvalitet på alle  typer bygninger fx på parcelhuset, garagen, udestuen, eller rækkehuset.

Et listedækket tagpap tag er dyrere end et almindeligt glatdækket tagpaptag grundet at det tager længere tid at udføre en listedækning.

Hvad koster listedækning?

Prisen på et listedækket tagpaptag afhænger blandt andet af afstanden mellem listerne. Normalt lægger man trekantlister bestående af enten mineraluld, træ, eller stål med en afstand på enten 60 cm, eller 90 cm.

Taghældning er også afgørende for prisen, jo større hældning, jo dyrere bliver listedækningen.

En anden afgørende faktor er afstanden mellem listerne, jo tættere listerne lægges, desto dyrere bliver listedækningen fordi  der går mere tid med at lægge taget.

Beregn lynpris på listedækning!


Fra gammelt bølgeeternittag til nyt flot listedækket tagpap tag.

Fra gammelt bølgeeterninttag til tagpap med lister - listedækning
Se hvordan et gammelt udslidt bølgeeternittag forvandles til et flot nyt listedækket tagpaptag på lidt over én uge.

 

Det gamle bølgeeternittag afmonteres og der efterisoleres
Det gamle bølgeeternittag afmonteres og der efterisoleres. På tværs af eksisterende lægteunderlag monteres 45×98 mm reglar for at gøre plads til yderligere 50 mm. isolering. Husk at der skal være en ventilationsspalte mellem den nye isolering og det faste underlag, af enten krydsfinér eller tagbrædder.

 

Under-tagpappen og tagfoden monteret klargjort til montering af lister
Under-tagpappen og tagfoden monteret klargjort til montering af lister og inddækningsbanen. Tagfoden krydssømmes med korte mellemrum for at undgå at metallet buer når inddækningsrullen efterfølgende på-svejses.

 

Inddækningrulle påsvejses ovenpå på tagfoden og og den midterste liste monteret.
Inddækningsrulle på svejses ovenpå på tagfoden og og den midterste liste monteret.

 

Lister til listedækning fås som trælister, stållister, eller som her på billedet i mineraluld.
Trekantlister til listedækning fås som trælister, stållister, eller som her på billedet i mineraluld. Trekantlisterne dækkes enten med overliggende eller som underliggende kapper.

Trekantlisten som i dette tilfælde består af bitumen-belagt mineraluld varmes og skrues fast til undertagpappen og inddækningsrullen ved tagfoden. Enden af listerne skal monteres i en minimum afstand på 15 cm. fra tagfod.

Lister af træ skal afkortes til længder af max. 1 m. og fastskrues med en minimum afstand på 15 cm. for at undgå forvridning.

 

Tagpapbanerne udrulles mellem listerne og tilrettes.
Tagpapbanerne udrulles mellem listerne, tilrettes og fastgøres i toppen midlertidigt. Som det ses er midterbanerne endnu ikke svejset, men blot fastgjort øverst med en klemliste og skruer.

Det er naturligvis vigtigt at banerne udlægges præcist mellem listerne. Det nemmeste er, først at rulle tagpappen helt ud mellem lister, rette rullen til, og fastgøre rullen midlertidigt i med et par skruer og skiver, eller en klemliste.

Bestil gratis konsulentbesøg og tilbud på listedækning!


Hvad koster listedækning med 90 cm. afstand mellem listerne?

Prisen på listedækning med 90 cm. afstand mellem listerne, og med 2 lag tagpap (under- & overpap på eks. underlag) inkl. montering og moms fås fra kr. 1090 pr. m2.

Prøv også vores prisberegner

Hvis du skal have lagt nyt underlag ovenpå eksisterende spær konstruktion i form af tagbrædder eller krydsfinerplader skal du tillægge ca. 300-400 kr. pr. m2. til ovenstående priser.


Hvad koster listedækning med 60 cm. afstand mellem listerne?

Prisen på listedækning med 60 cm. afstand mellem listerne, og med 2 lag tagpap (under- & overpap på eks. underlag) inkl. montering og moms fås fra kr. 1290 pr. m2.

Prøv også vores prisberegner

Hvis du skal have lagt nyt underlag ovenpå eksisterende spær konstruktion i form af tagbrædder eller krydsfinerplader skal du tillægge ca. 300-400 kr. pr. m2. til ovenstående priser.


Er listedækning for gør-det-selv manden?

Nej - medmindre du har fået skruet tommelfingrene ekstra godt på fra naturens side, kan det ikke anbefales at du går i krig med en listedækning selv.

Især på tage med stor taghældning kræver det stor erfaring og ekspertise for at opnå et tilfredsstillende og flot resultat. Hvis du alligevel gerne vil kaste dig ud i at udføre listedækningen selv, kan du måske foreslå tagdækkeren, at du selv monterer undertagpappen, tagfoden og listerne, men du bør lade en erfaren tagdækker om at på-svejse kapperne og overtagpappen.


Download en monteringsvejledning på listedækning

Læs også TOR’s (Tagbranchens oplysningsråd) anvisninger