Stort udvalg i ståltag | Beregn pris på ståltag | M2 priser på ståltag | Overflader og farver | Hvordan renser jeg et ståltag?

Ståltage er lette, holdbare, billige og smukke tage

Ståltage er meget populære blandt danske husejere. Årsagen skal findes i ståltagets store styrke der giver en lang levetid kombineret med et minimum af vedligeholdelse.
En anden fordel er at et ståltag ofte kan lægges direkte ovenpå et gammel tag af enten eternitskifer, bølgeeternit, eller tagpaptag. Dette kan lade sig gøre grundet tagets lave egenvægt som for de fleste ståltages vedkommende er på kun 3,3 kg. pr. m2.

Et ståltag er normalt udformet som trapez-plader, som tagstensprofil, eller som skiferprofil. Tagstensprofilet minder til forveksling som et tegltag med rigtige tagsten, men er meget billigere at montere end et tegltag og holder næsten lige så længe som et tegltag. Derfor er et ståltag en værdig konkurrent til de mere traditionelle og dyrere tagtyper.

Ståltag på sommerhus

Stort udvalg i ståltag

Der er rigtigt mange producenter af ståltage på markedet. Nedenfor har vi samlet nogle af de mest populære i Danmark.
Vi monterer alle former for ståltag. Så selv om din ståltagsfavorit måske ikke lige vises herunder, kan vi både levere og montere taget for dig til en konkurrencedygtig pris.

Decra Elegance sort blank monteret på gammelt eternittag

Decra

Decra findes i 2 Decra varianter. Begge består af en galvaniseret stålplade der er udformet som tagsten.

Decra Classic er belagt med keramisk indfarvet stengranulat der giver en ru overflade.

Decra Elegance har en lakeret overflade der giver en glat og mat overflade. For en enkelt models vedkommende en skinnende overflade.

Producenten hedder Icopal der ligeledes fører en ståltagplade de kalder for Quadro tag by Icopal der mest minder om et skifertag. På alle typer tilbydes 30 års producentgaranti mod gennemtæring.

Download Icopal Brochurer

Metrtile Prestige Ståltag
Metrotile Prestige monteret på landejendom

Metrotile

Metrotile ståltag minder til forveksling om Decra, men er lidt billigere materialemæssigt og Metrotile tilbyder 10 års længere garanti på ståltagpladerne end Decra - nemlig hele 40 år.

Metrotile serien består af følgende varianter:

Download Metrotile Brochurer

Lindab Topline 40 Ståltag

Lindab Topline findes i 2 profillængder, 40 cm. og 107 cm.

Lindab Topline

Den største forskel på Lindab ståltagplader frem for de to førstnævnte er, at tagpladerne kan bestilles i hele længder målt fra tagfod til kip modsat Decra og Metrotile der monteres i plader på henholdsvis 7 og 8 tagsten. En anden forskel er, at et Lindab ståltag skrues fast hvor i mod førnævnte sømmes fast til lægteunderlaget. Lindab Topline findes som Topline 40 hvor profilet er 40 cm. højt, og Topline 107 hvor profilet er 107 cm. højt. 107'eren anvendes primært til større bygninger med et stort tagfladeareal som fx. gårde, lader, fabriksbygninger etc.

Lindab tilbyder 20 års produktgaranti mod gennemtæring. Pladerne fås med en mat overflade der giver et traditionelt tegl-look, eller med blank overflade der giver et glaseret tegl-look.

Download Lindab Brochurer

Pris på nyt ståltag?

Tabellen viser priser på populære typer ståltag. Priserne er vejl. priser pr. kvadratmeter inkl. materialer, montering og moms.

Du kan også prøve at beregne pris på nyt ståltag

Ståltagtype
Pris
Garanti
Decra Classic
495 kr. pr. m2
30 år
Decra Elegance
615 kr. pr. m2
30 år
Metrotile QUARTZ
485 kr. pr. m2
40 år
Metrotile Prestige
605 kr. pr. m2
40 år
QUADRO by Icopal
745 kr. pr. m2
30 år
Metrotile Prestige IPANEL
715 kr. pr. m2
40 år

Overflader og farver

Ståltage kommer i et utal af farver og farvevalget er naturligvis en smagssag. I nedenstående tabel kan du se hvilke farver og overflader de mest kendte ståltage findes i.

* Vær opmærksom på, at ståltagplader med en ru overflade kræver mere vedligeholdelse i form af rengøring. Så hvis dit hus ligger tæt på store løvfældende træer, eller beliggenheden gør at der let dannes mos og alger, bør du nok overveje at vælge et ståltag med en glat overflade i enten mat, eller blank overfladebehandling.

Variant
Overflade
Farve
Decra Classic
* Ru overflade, stengranulat
Kulsort, Antik, Rødbrun, Rød
Decra Elegance
Glat overflade
Sort mat, Sort blank, Grafit, Kastanie, Terra Cotta
Quadro by Icopal
Glat overflade
Sort, Grafit
Metrotile QUARTZ
* Ru overflade, stengranulat
Sort, skifer, grøn, terrakotta, brun, rød,antik rød, antik grå
Metrotile Prestige
Glat overflade
Mat teglrød, mat sort, blank vinrød, blank sort, blank grøn, mat brun, mat skifer, blank skifer
Metrotile IPANEL QUARTZ
* Ru overflade, stengranulat
Sort
Metrotile IPANEL Prestige
Glat overflade
Mat Sort
Metrotile Roman
* Ru overflade, stengranulat
Sort, skifer, grøn, terrakotta, brun, rød, antik rød, antik grå
Metrotile Shake
* Ru overflade, stengranulat
Sort, skifer, grøn, terrakotta, brun, rød, antik rød, antik grå
Metrotile Shingle
* Ru overflade, stengranulat
Sort, rødbrun, brunsort, sortbrun
Lindab Topline 40 & 107
Glat overflade
Fås i blank i følgende farver: Klassisk rød, teglrød, mørkerød, brun, grafitgrå. I farven sort fås pladerne i både mat og blank udseende.

Hvordan renser jeg et ståltag?

Ståltage med glatte overflader, og specielt ståltage med blanke overflader, har sjældent, eller aldrig, behov for en tagrensning.  Ståltagplader med en ru overflade (stengranulat) derimod danner typisk grobund for at alger og mos kan finde fodfæste. Dette problem klarer du ved at sprøjte taget med algefjerner som du kan købe i dit lokale byggemarked. Du behøver normalt ikke at spule taget bagefter fordi når algerne er døde klarer vorherre resten i løbet af kort tid i form af nedbør. Der findes også tagrensningsfirmaer der tilbyder denne service hvis du ikke selv har mod på at gå op på taget.

Comments

  • Kundeservice ,

    Som udgangspunkt er det Ok at lægge et nyt ståltag direkte ovenpå det gamle Eternittag. Du bør dog sikre dig at det eksisterende lægteunderlag og den gamle spærkonstruktion er intakt. Har du adgang til dit loftrum kan du nemt tjekke dette selv, eller kontakt os for et gratis tageftersyn. Husk også at tjekke isoleringen. Ifølge bygningsreglementet har du pligt til at efterisolere dit loft såfremt den såkaldte rentabilitetsfaktor overstiger 1,33. Du kan beregne isoleringsomkostninger og om du skal efterisolere ved at bruge vores isoleringsberegner i forbindelse med nyt tag. Under menupunktet priser kan du også selv beregne en overslagspris på dit nye ståltag.

  • Frank Olsen ,

    Vi har i dag et 42 år gammelt bølgeeternittag der trænger til udskiftning. Vi overvejer at få et ståltag i stedet for eternit og har hørt at man kan lægge ståltag direkte ovenpå vores gamle tag. Er det en god idé, eller skal vi afmontere det gamle tag først?

  • Kommentarer til denne post er lukket.

    Leave a Comment